Directorul Companiei Termoenergetica Bucureşti, apel la guvernanţi: Să nu mai deformeze realitatea. Degeaba stăm bine pe hârtii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Parlamentul României
Parlamentul României
David Burghiu, directorul general al Companiei Termoenergetica, a făcut apel la guvernanţi cu privire la legile energiei şi a cerut tuturor să nu mai deformeze realitatea. 

"Cu siguranţă, legislaţia fiind destul de ambiguă, ne-ar ajuta foarte mult definirea pentru un cadru legal al noţiunii de consumator vulnerabil, pentru că această discuţie eu o ştiu de cel puţin câţiva ani şi exista cu mult înainte ca eu să fiu la curent cu aceste noţiuni. Noi suntem la mijloc, în ceea ce priveşte direcţia în care merg aceste deficienţe ale cadrului legislativ pentru că avem de-a face direct cu consumatorul final. Practic, suntem interfaţa întregului sistem, de la gaz, producere, transport, distribuţie şi furnizare. Noi suntem cei care răspundem în faţa populaţiei. Mereu am militat pentru adoptarea legii 325, care trenează de peste 10 ani. Nu ştiu când se va rezolva această problemă, deşi este una de o însemnătate majoră. Deocamdată, autorităţile nu se apleacă foarte mult asupra acestei legi, care ar descâlci acest sistem. În ultimii doi ani, am trecut printr-o transformare majoră, am fost RADET, am înfiinţat o companie nouă, am realizat un lucru nemaiîntâlnit, pentru că a trebuit să transferăm peste 3000 de angajaţi, să preluăm 50.000 de apartamente, am făcut asta fără sincope, dar ne-ar ajuta foarte mult un cadru legislativ mai clar. 

Eu le spun tuturor că legiuitorul a fost în urma realităţii, pentru că nimeni nu poate să prevadă situaţii cu caracter excepţional, aşa cum de multe ori am întâlnit în această lume a termoficării. Şi le mai spun tuturor încă o dată să nu deformeze realitatea în funcţie de actul normativ, ci să adapteze actul normativ la realitate. Degeaba suntem, pe româneşte, bine în acte, dacă în tehnic nu stăm aşa bine. Asta contează, să ducem omului apă caldă şi căldură şi cu siguranţă de multe ori ne-am lovit de sintagma 'asta e legea'. Legea e făcută de oameni, pentru oameni, şi suportă orice modificare!", a declarat David Burghiu, director general al Companiei Termoenergetica Bucureşti, în cadrul dezbaterii Energy Forum - Liberalizarea pieței de gaze și energie electrică: costuri vs beneficii, organizată de DC MEDIA GROUP. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel