Directorul de comunicare al Boeing a demisionat din cauza unui text scris acum 30 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Boeing 737 NG
Boeing 737 NG
Directorul de comunicare al companiei Boeing a demisionat din cauza unui text scris în 1987.

Niel Golightly, directorul de comunicare al companiei Boeing, un gigant al industriei aeronautice, a demisionat joi din cauza unui text despre locul femeilor în armată, pe care l-a scris în urmă cu peste 30 de ani, informează AFP, scrie Agerpres. 

Această decizie a fost luată după plângerea unui angajat "care a adus în atenţia grupului un articol despre oportunitatea de a le permite sau nu femeilor să lupte în războaie, pe care Niel Golightly l-a scris în 1987, în perioada în care era în armată", au explicat reprezentanţii companiei Boeing într-un comunicat.

Cum a explicat textul scris 



Niel Golightly, care a preluat acest post la începutul anului 2020, a recunoscut că textul reprezintă "e contribuţie greşită la o dezbatere aflată în desfăşurare în acea epocă, adusă de un pilot de marină în vârstă de 29 de ani şi în timpul Războiului Rece" şi că argumentaţia lui a fost pur şi simplu "eronată şi insultătoare".

"Acest articol nu reflectă cine sunt astăzi, dar am decis totuşi, pentru binele companiei, să demisionez", a precizat el în acelaşi comunicat.

Citat la rândul său în document, CEO-ul Boeing, David Calhoun, spune că a "discutat îndelung" pe marginea textului în cauză cu Niel Golightly şi "despre implicaţiile acestuia pentru rolul său în calitate de principal purtător de cuvânt al companiei".

"Ţin să subliniez angajamentul implacabil al companiei în favoarea diversităţii şi incluziunii în toate dimensiunile sale, pentru a garanta că toţi angajaţii au acces la aceleaşi oportunităţi pentru a munci şi a excela", a subliniat David Calhoun.

Incidentul vine după uciderea lui George Floyd



Incidentul intervine la câteva săptămâni după uciderea în Statele Unite a lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist caucazian, care a declanşat o mişcare mondială de proteste pentru a denunţa violenţele şi inegalităţile rasiale.

De atunci, numeroase companii au anunţat că au început să îşi facă un examen de conştiinţă şi au promis mai multă diversitate.

David Calhoun a precizat într-un mesaj adresat angajaţilor de la Boeing, la începutul lunii iunie, că doreşte "să intensifice dialogul" despre subiectul diversităţii în cadrul companiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel