Directorul Volkswagen a spus cine va veni la șefia Renault. I-a fost coleg până curând
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Directorul general al grupului auto Volkswagen, Herbert Diess, a spus că fostul director al Seat ar putea relua funcția de director la Renault.

Directorul general al grupului auto Volkswagen, Herbert Diess, a spus că italianul Luca de Meo, fostul director al Seat, poartă cel mai probabil discuții cu Renault, care caută un nou director general, conform Agerpres.

„Suntem foarte triști pentru că Luca ne-a părăsit pentru că a jucat un rol foarte important în cadrul grupului. A făcut o muncă grozavă la noi dar am acceptat să plece şi, probabil, este în discuții cu Renault. Asta e ceea ce ne-a spus nouă", a declarat Herbert Diess într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC cu ocazia Forumului economic mondial de la Davos.

Renault urmează să ia o decizie

Prezent și el la Davos, președintele Renault, Jean-Dominique Senard, a spus că o decizie cu privire la noul director general al constructorului auto va fi luată în zilele următoare.

În octombrie 2019, Consiliul de Administrație al Renault a votat învestirea în postul de director general interimar pe Clotilde Delbos, după ce Thierry Bollore a fost concediat.

Potrivit surselor citate de Reuters, italianul Luca de Meo, 52 de ani, este unul dintre favoriți pentru postul de CEO al Renault, dar ar putea să se lovească de unele dificultăți având în vedere clauza de non-concurență din contractul său cu Volkswagen. Sursele au precizat însă că această clauză face obiectul discuțiilor între Renault şi Volkswagen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel