Cristoiu scoate DOVADA: Am discursul lui Iliescu în fața minerilor, fusese ȘTERS din arhive
Autor: Irina Constantin pe 14 iun, 17:38 | Mass-media

Ion Iliescu

Jurnalistul Ion Cristoiu a dezvăluit înregistrarea a ceea ce Ion Iliescu le-a spus minerilor în 1990, la Mineriada din 13-15 iunie. 

La Antena 3, jurnalistul Ion Cristoiu a scos discursul lui Ion Iliescu. ”Am discursul lui Iliescu în fața minerilor, fusese șters din arhive” a spus jurnalistul. 

Conform discursului înregistrat, Ion Iliescu le-a spus minerilor veniți la București: ”Mă adresez dv. de astă dată mulțumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care și de astă dată l-ați dat la chemarea noastră! Mulțumesc de asemenea tuturor celorlalte delegații din județe care au venit, s-au adăugat acestor forțe solidare ale muncitorimii române. Îi rugăm pe ceilalți să rămână aci în piață. Delegația de mineri, în frunte cu dl. Cozma, se va deplasa spre Piața Universității, pe care vrem să o reocupați dumneavoastră.”

Ion Cristoiu a mai rememorat: ”M-am legitimat, iar ei mi-au dat un pumn în cap, credeam că jurnaliștii sunt protejați, ca-n filme”. Cât despre mineri, spune că ”Minerilor li se crease conștiința că fac ordine.”

Te-ar putea interesa și ....
Mass-media Vezi toate articolele
Crossuri parteneri