Discuții serioase la Abu Dhabi. SUA vor să soluționeze tensiunile
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Reprezentanții mai multor state au fost prezenți în Emiratele Arabe Unite. Iată ce au discutat aceștia.

Într-o reuniune din Emiratele Arabe Unite, o delegație sudaneză și oficiali americani au purtat discuții despre modul în care pacea poate stabiliza regiunea și poate asigura o soluție cu privire la problema israeliano-palestiniană.

Oficialii sudanezi au purtat „discuții serioase și sincere” cu privire la viitorul păcii arabo-israeliene, care ar duce la „stabilitate în regiune și va păstra dreptul poporului palestinian de a-și stabili statul în conformitate cu viziunea unei soluții a celor două părți”, potrivit delegației. Actorii implicați au discutat, de asemenea, „rolul pe care se așteaptă să-l joace Sudanul în realizarea acestei păci”.

În august, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a ridicat problema Sudanului în legătură cu Israelul în timpul unei vizite. Premierul sudanez Abdalla Hamdok i-a spus la acea vreme că nu are mandat să o facă.

Sudanul vrea să fie eliminat de pe lista statelor care sprijină terorismul

Discuțiile au abordat, de asemenea, eliminarea Sudanului de pe lista terorismului SUA, ceea ce îi împiedică accesul la împrumuturi externe pentru a face față unei crize economice, a spus consiliul, fără a da detalii, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel