Disney a cumpărat Fox și îi schimbă numele
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Compania Disney a decis să renunțe la numele "Fox" în cazul legendarului studio de producție pe care l-a cumpărat anul trecut, care va fi redenumit 20th Century Studios, pentru a nu mai fi asociat cu compania de televiziune omonimă, potrivit Le Figaro.

Imaginea ultraconservatoare a mogulului media Rupert Murdoch şi a companiei TV Fox ar fi fost motivul pentru care cei de la Disney au decis să rupă orice legătură, potrivit unor surse citate de Variety.

Aceasta este, de fapt, o etapă simbolică pentru studioul de cinema creat în 1914 şi care a fuzionat cu 20th Century Pictures în 1935. Fox a fost unul dintre studiourile de producţie fondatoare ale Hollywood-ului.

Studioul Fox Searchlight, asociat 20th Century Fox, va avea aceeaşi soartă, urmând să fie redenumit Searchlight Pictures.

Disney - Century Fox, achiziție uriașă

În martie anul trecut, Disney a finalizat procesul de preluare a companiei 21st Century Fox, cumpărată de la magnatul media Rupert Murdoch pentru suma de 71 de miliarde de dolari.

În cadrul tranzacției au fost preluate Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Fox 2000 Pictures, Fox Family, Fox Animation, departamentele creative din domeniul televiziunii Fox, Twentieth Century Fox Television, FX Productions, Fox21, FX Networks, National Geographic Partners, Fox Networks Group International, Star India, precum și acțiunile Fox la Hulu, Tata Sky, și Endemol Shine Group.

Tranzacția a oferit și control asupra unui catalog uriaș de producții de succes, precum "Star Wars", "Avatar", "Deadpool" și "The Simpsons".

Anterior, 21st Century Fox a finalizat procesul de separare a activelor care au fost preluate de Disney de cele care vor forma baza Fox Corporation, relatează Mediafax. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel