Disney Plus a cenzurat un film celebru cu Tom Hanks. Fanii s-au revoltat
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 15 apr, 16:22 | Film

Filmul „Splash" din 1984, cu un tânăr Tom Hanks în rol principal, conține o scenă pe care Disney Plus a modificat-o digital.

Filmul „Splash" din 1984, cu un tânăr Tom Hanks în rol principal, conține o scenă pe care Disney Plus a modificat-o digital, conform The Verge. Momentul în care Hanks privește o frumoasă sirenă dezbrăcată cum sare în ocean a fost cenzurat de serviciul de streaming Disney Plus. Scena a făcut ca „Splash" să primească evaluarea „cu acordul părinților", însă spectatorii de pe Disney Plus sunt întâmpinați de un moment complet diferit.

În varianta reeditată, care a devenit de atunci virală datorită unui mesaj pe Twitter, Disney a folosit păr adăugat pe calculator pentru a acoperi trupul actriței Daryl Hannah. Un reprezentat Disney a confirmat pentru The Verge că „unele scene" din „Splash" au fost „puțin editate pentru a scoate nuditatea", fără a specifica exact care.

Răspunsul Disney 

 

Disney+ didn't want butts on their platform so they edited Splash with digital fur technology pic.twitter.com/df8XE0G9om

— Allison Pregler - Host of an Online Film Forum ???? (@AllisonPregler) April 13, 2020

Reprezentantul a confirmat și că evaluarea de +13 pe Disney Plus se va întoarce la originalul „cu acordul părinților". Probabil că filmul original (cu scurta scenă de nuditate) ar fi fost evaluat +13 dacă ar fi fost lansat la câteva luni distanță, fiindcă această evaluare nu a existat până în iulie 1984.

Schimbarea a fost extrem de controversată printre internauți. Unii și-au pus întrebarea: Dacă nuditatea era problema, de ce să nu fi adus filmul „Splash" pe Hulu, celălalt serviciu de streaming al Disney, dar mai înclinat către adulți. Un alt internaut a întrebat de ce scena din „Thor: Ragnarok" în care super eroul Hulk este în fundul gol și este prezentă pe Disney Plus.

Te-ar putea interesa și ....
Film Vezi toate articolele
Crossuri parteneri