Distanța insuficientă pentru a preveni transmiterea COVID-19. Ce spun experții
Autor: Alexandru Ichim pe 28 mai, 10:04 |  Coronavirus

Mai mulți experți internaționali trag un semnal de alarmă cu privire la distanța ce trebuie respectată pentru a preveni infecția cu noul coronavirus. Chiar și așa, acest lucru nu garantează 100% că nu poate exista o transmitere. 

Oficialii de sănătate publică le-au cerut oamenilor să stea la doi metri distanță unii de ceilalți pentru a încetini răspândirea coronavirusului prin așa-numitele picături respiratorii, scrie CNN. Dar trei experți avertizează că doi metri nu pot fi suficienți și spun că lumea trebuie să ia în serios transmiterea virusului.

Într-un comentariu publicat în revista Science, experții au solicitat „testarea regulată, pe scară largă”, pentru a găsi cazuri asimptomatice și au indicat locuri unde purtarea de mască este universală și virusul a fost controlat, precum Hong Kong și Taiwan. S-a declarat că ghidul Organizației Mondiale a Sănătății nu este suficient în toate situațiile.

Cei trei experți, care sunt specialiști în chimie și boli infecțioase, au spus că aerosolii „se pot acumula, rămân infecțioși în aerul intern ore întregi și pot fi ușor inhalați adânc în plămâni”. Acest lucru face purtarea măștilor cu atât mai esențială, au spus ei, chiar și atunci când oamenii își păstrează distanța.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri