ANCHETĂ după un concert al Vlăduței Lupău. Ce AMENZI s-au aplicat! ZERO distanțare socială la Brașov - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Zeci de persoane s-au adunat la un concert al Vlăduței Lupău la Prejmer. Autoritățile au deschis o anchetă de amploare. 

Autoritățile au deschis o anchetă după ce lumea s-a îmbulzit la un concert Vlăduța Lupău la Prejmer, județul Brașov. 

”Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Județean  Brașov, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică,  Directiei Sanitare Veterinare, Comisariatului pentru Protectia consumatorilor  și Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări cu privire la modul de respectare a măsurilor de diminuare a impactului de risc cu ocazia desfășurării unui concert în aer liber în seara zilei de 03 iulie a.c., pe raza localității Prejmer, județul Brașov”, a anunțat IPJ Brașov într-un comunicat oficial. 

Polițiștii, dar și celelalte instituții publice au aplica AMENZI

”În urma activităților de verificare, politistii din cadrul Inspectoratului de poliție Judetean Brasov - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciul Ordine Publică, au aplicat amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 și a OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 11.500 lei.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale și de către celelalte instituții participante la activitățile de verificare, conform competentelor.
De asemenea, a fost dispusă măsura opririi temporare a activității societății în cauză”, a mai anunțat IPJ Brașov.

Amenzi și din partea ANPC 

ANPC a anunțat că un operator economic a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, iar câteva zeci de kilograme de alimente expirate au fost găsite la fața locului. 

Unitatea economică a fost închisă. 

Nu s-au respectat regulile de distanțare socială 

În imaginile apărute pe rețelele de socializare se poate vedea cum lumea nu respectă distanțarea socială și nici nu poartă mască de protecție. La Brașov nu mai există locuri în spitale, pentru pacienți infectați cu coronavirus, iar secțiile de ATI sunt pline. 

VEZI ȘI: Distanțare ZERO la Brașov. SFIDARE totală. Vlăduța Lupău, CONCERT în plină pandemie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel