DNA a clasat dosarul lui Dan Barna, în care era acuzat de fraudă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dan Barna: Vom sesiza CE în legătură cu decizia CSM de a-l elimina din sistem pe Cristi Danileţ / foto gov.ro
Dan Barna: Vom sesiza CE în legătură cu decizia CSM de a-l elimina din sistem pe Cristi Danileţ / foto gov.ro
DNA a clasat ancheta în care vizat era Dan Barna, acuzat de fraudă cu fonduri europene. 

Dosarul a fost clasat încă din 14 iunie 2021, pe motiv că ”fapta nu există”, scrie g4media.ro

”Nici din constatarea tehnico-științifică, nici din controlul DLAF nu au rezultat indicii privind nerespectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică și nici cu privire la săvârșirea unor fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale Uniunii Europene.

În consecință, după epuizarea cercetărilor, la data de 14 iunie 2021, a fost dispusă soluția clasării în conformitate cu prevederile art. 16 alin. 1 lit. a („fapta nu există”) din Codul de Procedură Penală.

Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor investigate” arată răspunsul DNA pentru sursa citată.

Dosarul mai fusese clasat în martie 2019, dar a fost redeschis în octombrie 2019, când a fost infirmată soluția de clasare. În același timp, o anchetă Rise Project a generat autosesizarea procurorilor DNA care au deschis un alt dosar penal ce-l privea pe Dan Barna. Ulterior, cele două dosare au fost conexate, iar în urma cercetărilor, s-a închis dosarul pe ”fapta nu există”, după cum arată anunțul de mai sus. 

Reacția lui Dan Barna față de acest dosar

Dan Barna a acuzat, la acel moment, că ”se induce ideea că numele meu a fost trimis la DNA.”

”Nu este cazul. Dacă vă fi, voi spune eu, înainte să vehiculăm informații incomplete, pe surse și de natură să creeze confuzii inutile. Am fost permanent la dispoziția DLAF și sunt în continuare la dispoziția lor pentru orice fel de informații vor avea nevoie. Înțeleg că instituțiile trebuie să își facă datoria și să verifice din punct de vedere administrativ proiectele din fonduri europene și e firesc să fie așa; ce nu este firesc e că o instituție să comunice în presă informații incomplete.”, spunea Dan Barna. 

Vezi aici reacția completă a lui Dan Barna față de această anchetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel