DNA ar pregăti un dosar care va decima clasa politică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Procurorii DNA sunt pe cale să dea de ițele unei afaceri care a făcut multă vâlvă anul trecut. Este vorba despre celebra ordonanță a traseiștilor, care, din câte se pare au dus la negocieri cu aleșii pentru a trece de la un partid la altul, potrivit national.ro .

Beneficiari ai  Ordonanței nr. 55/2014, au fost primarii, consilierii locali și cei județeni cărora li s-au permis ca, pe o perioadă de 45 de zile să poată schimba partidul din care făceau parte și cu care câștigaseră alegerile, fără să-și piardă astfel funcțiile deținute.

Ordonanța a produs un  adevărat exod, nu mai puțin de 17,4 la sută dintre primarii din România profitând de această portiță legislativă. Astfel, 4.607 de consilieri locali, 184 de consilieri județeni și 552 de primari au devenit peste noapte membri ai partidelor politice rivale. Din cauza acestei măsuri, structurile informative ar avea informații că cei care au plecat la alte partide ar fi beneficiat de diverse favoruri.

Citește și: Guvernul a sesizat 450 de posibile fapte penale cu prejudiciu imens. Victor Ponta: Incompetență și un uriaș sistem de corupție

Principalii beneficiari ai „ordonanței traseiștilor" au fost, desigur, PSD-ul  și celelalte formațiuni de la guvernare. Dar nici restul partidelor, în frunte cu PNL-ul, nu s-au dat în lături de a se înfrupta din „firimiturile" rămase de la ciolanul Puterii. Cert este însă că prea puțini dintre traseiști și-au negociat strict în nume propriu schimbarea taberei. Pentru că aceștia au cerut funcții în diverse regii autonome, direcții județene sau structuri centrale atât pentru oamenii lor de încredere, cât și pentru „cotizanții" de profesie. Ceea ce a stârnit o reacție, tot financiara, din partea celor care erau astfel în pericol să-și piardă „feudele" în urma absorbției de traseiști. Și care au plusat sumele deja date pentru posturile deținute în administrație, doar pentru a nu le pierde. 

Situația nu se anunță dramatică doar pentru traseiști. Aceștia au ținut legătura cu parlamentarii care le reprezentau județele, pentru a se sfătui sau pentru a-i sprijini în negocierile derulate, lucru care ar duce la un adevărat cutremur în clasa politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel