DNA i-a REȚINUT. Anunț de ultimă oră: Acuzații de mită de 1 MILION de EURO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
DNA
DNA
DNA Bacău anunță reținerea, pentru 24 de ore, a unei persoane vizate de acuzații de luare de mită. Și cel care ar fi dat mita a fost reținut. 

Este vorba despre Victor Sandu, care, la data faptelor incriminate, era director general al Administrației Naționale “Apele Române”. Acuzația este de luare de mită. 

Persoana care ar fi dat mita este un om de afaceri, reprezentant al unei societăți comerciale, acuzat, la rândul său, de dare de mită. Și el este reținut pentru 24 de ore. 

Față de alte două persoane, administratori ai unor societăți comerciale, s-a dispus controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru infracțiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

Acuzațiile procurorilor DNA

Procurorii DNA Bacău acuză că în vremea în care era director general al Administrației Naționale “Apele Române”, Victor Sandu ar fi pretins sume de bani pe care le-ar fi și primit de la un om de afaceri, sume care au însumat 4.830.464 lei. Banii ar fi fost ceruți în schimbul ”alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”, conform DNA. 

Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general, mai susțin procurorii. 

”Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii  care în realitate nu au fost executate. ” acuză procurorii. 

Propuși pentru arestare preventivă 

Astăzi, fostul director de la ”Apele Române”, dar și omul de afaceri reținut vor fi prezentați în fața Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

În prezent, ei sunt doar acuzați, iar punerea în mișcare a acțiunii penale nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel