DRAMA unui bărbat infectat cu COVID-19. Doctorii i-au spus să-și sune familia pentru ultima dată. ”I-am implorat să nu mă lase să mor”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto: Darren Buttrick Facebook
foto: Darren Buttrick Facebook
Un bărbat infectat cu COVID-19 a povestit despre cele mai grele apeluri din viața lui, când și-a sunat soția, fetele, părinții, prietenii să le spună că ar putea fi ultima dată când vor vorbi. 

Darren Buttrick are 49 de ani, este soț și tată a trei copii. În martie, a luat virusul SARS-CoV-2 și s-a îmbolnăvit atât de rău încât doctorii i-au spus să-și sune familia pentru a-și lua rămas bun. Chiar și după vindecare, a rămas atât de speriat încât nu voia să adoarmă de frică, de teama că s-ar putea opri din respirat. Revenirea sa la viața normală este considerată un miracol. Acum donează plasmă pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu virusul. A donat deja de șapte ori. Bărbatul a spus povestea sa pentru SkyNews

Bărbatul din Marea Britanie a dezvăluit că a ajuns la spital cu trei zile înainte de lockdown-ul din Marea Britanie. A mers la Spitalul New Cross din Wolverhampton, după ce medicii care au mers la el acasă i-au spus că oxigenul din sânge era prea scăzut și trebuie să fie dus la spital. ”Doctorul mi-a spus că sunt într-o stare atât de gravă, încât trebuie să mă bage direct la terapie intensivă, să fiu pus într-o comă indusă și ventilat” își amintește Darren Buttrick, care mărturisește că înainte să afle rezultatul testelor medicale, era supărat că nu era lăsat să se întoarcă acasă. ”Abia puteam vorbi, dar i-am spus că nu vreau. Dați-mi doar oxigen” își amintește el că i-a răspuns medicului, care a replicat: ”Mi-e teamă să spun, dar ești dincolo de asta. Corpul tău se luptă și va începe să cedeze, așa că trebuie să acționăm acum ca să te salvăm. Sunt riscuri, pentru că nu știm cu ce ne confruntăm, dar îți promitem că vom face tot ce ne stă în putință”. 

”Ar putea fi ultimul tău apel”

”Mi-a spus că am 15 minute să-i sun pe cei dragi și să le spun ce urmează să se întâmple” își amintește Darren. ”Vom face tot posibilul să te salvăm, dar trebuie să înțelegi că poate evolua în orice sens, așa că trebuie să le spui ce ai de spus celor dragi, ar putea fi ultimul tău apel” i-a spus medicul. 

Bărbatul își amintește că a plâns și a implorat și nu i-a venit să creadă cu ce se confruntă, posibil chiar cu moartea, cu atât mai mult cu cât nu avea probleme de sănătate, era activ fizic, se antrena cu un antrenor personal. ”Mi-am sunat soția, părinții, frații, sora și câțiva prieteni. Au fost cele mai groaznice apeluri pe care a trebuit să le fac vreodată” spune Darren Buttrick, care adaugă: ”Soția mea s-a prăbușit, sigur nu se aștepta la acel apel, părinții mei au început să plângă și mi-au spus că nu vor să mă lase să plec înaintea lor. Un coleg mi-a spus: luptă pentru viața ta, noi luptăm pentru tine. Una dintre fiicele mele, care nu știa despre severitatea bolii, mi-a spus: tată, să ai un somn ușor și vino repede acasă. Soția mea sigur le-a spus că trebuie să dorm ca să mă ajute să mă fac bine. Mesajul încă îmi rupe inima și astăzi când îl citesc.”

”Am implorat medicii să nu mă lase să mor”

”Am continuat să plâng și am implorat medicii să nu mă lase să mor” își amintește bărbatul momentele crunte. După cinci zile de comă indusă, starea sa de sănătate a început să se îmbunătățească. Când au încercat medicii să-l scoată de la ventilarea mecanică, însă, a avut o reacție negativă, și a fost sedat și pus din nou la ventilarea mecanică. Trezindu-se, bărbatul a văzut în jurul său amploarea, cum erau mulți medici și asistenți în cameră și alți cel puțin 10 pacienți în starea sa. 

”Următoarele două zile au fost dure, nu am simțit că am dormit. Ceasul era lângă mine și mă uitam cum trece fiecare minut. Eram înfricoșat, nu eram bine și aveam un disconfort.” își mai amintește Darren. El povestește cum mereu o asistentă a fost lângă el când i-a fost greu. Când și-a revenit, s-a trezit foarte agitat, dar o asistentă era lângă el, l-a luat de mână și i-a spus să stea liniștit că a fost scos de la ventilarea mecanică și de la oxigen. S-a gândit la ce e mai rău și a plâns. Două zile mai târziu, a fost lăsat acasă și au urmat două săptămâni de recuperare. Spune că-n fiecare seară, înainte să adoarmă se ruga: ”Te rog, Doamne, lasă-mă să mă trezesc de dimineață”.

La sfârșitul lunii aprilie, a fost sunat de la spital și întrebat dacă vrea să ia parte la sistemul de donare de plasmă. Mărturisește că, atunci când a donat, medicii i-au spus că este abia a doua persoană care face acest gest. A donat până acum de 7 ori și spune că va continua să doneze atât timp cât anticorpii vor fi la un nivel mare, potrivit pentru a continua să doneze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel