Document ANM - Caracal în cazul Gheorghe Dincă. Lucian Bolcaș: Proba dovedește un lucru IGNORAT de TOȚI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș
Avocatul Lucian Bolcaș a făcut o serie de precizări importante după ce, luni, DCNews a obținut și publicat de la ANM un document important ce are legătură cu intensitatea și direcția vântului din Caracal, din ziua în care se presupune că a fost ucisă și incinerată Alexandra, potrivit declarațiilor făcute de Gheorghe Dincă.

Conform documentului obținut de DCNews, în ziua în care se presupune că a fost incinerată Alexandra, nepoata lui Alexandru Cumpănașu, la ora 12:00, vântul bătea spre Est, adică fix în curtea vecinului lui Gheorge Dincă. De la ora 14:00, se schimbă direcția vântului spre S-SV, iar fumul ajunge în spatele curții celuilalt vecin. Abia după ora 22:00, fumul este puțin probabil să fi fost simțit de către vecini, pentru că, pe de o parte, viteza vântului a scăzut, iar pe de altă parte, fumul s-ar fi dus spre spatele curții, spre câmp.

Bolcaș: E un document valoros

Contactat, luni, de DCNews, Lucian Bolcaș, avocat, a făcut o serie de precizări cu privire la documentul publicat, despre care a spus că „dovedește un lucru ignorat de toată lumea”.

„Încă de la începutul dezbaterilor în legătură cu acest tragic caz, m-am ferit să formulez ipoteze doar pe elemente care pot fi cunoscute public. Anchetatorii, fără niciun fel de discuție, au mai multe elemente, așa cum și jurnaliștii au reușit să aducă o serie întreagă de elemente prețioase pentru anchetă. Eu nu fac ipoteze.

În ceea ce privește acest raport ANM, sigur că poate să fie o probă la dosar în legătură cu ceea ce trebuiau să cunoască anumiți vecini, în condițiile în care focul ar fi fost declanșat acolo. Urmează să se stabilească dacă s-a făcut în acea locație. Atunci, vecinii care pretind că nu au simțit nimic, într-adevăr, pot să fie chestionați în legătură cu veridicitatea declarațiilor lor. Este un element prețios în anchetă. Din el nu pot să trag o anumită concluzie în legătură cu o situație de fapt, dar pot să spun că, în anchetă, este un document valoros”, a spus avocatul Lucian Bolcaș.

Ulterior, a precizat că „dovedește și un lucru ignorat de toată lumea: minuțiozitatea cu care se face ancheta în acest caz”.

„Toți doresc rezultate imediate, dar acestea pot fi obținute doar cu multă știință de carte. Trebuie să existe rezultate certe, mai ales că acest dosar este ca luna: are o față cunoscută (de către mass-media, public) și o față nevăzută, în care se anchetează lucruri mult mai grave, cum ar fi criminalitatea organizată", a declarat avocatul.

Documentul la care am făcut referire poate fi consultat AICI.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel