Document Sindicatul Europol. IGPR: Poliția Română nu are o normă de amenzi
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
IGPR răspunde acuzațiilor sindicaliștilor / Imagine de tevenet de la Pixabay
IGPR răspunde acuzațiilor sindicaliștilor / Imagine de tevenet de la Pixabay
Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a făcut câteva precizări după ce Sindicatul Europol a publicat „documentul care dă startul vânătorii de amenzi.”

Joi, Sindicatul Europol a publicat un document însoțit de un mesaj în care se explică că „polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente. Este prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzi aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un *indicator* de performanță.

VEZI ȘI: Sindicatul Europol, document-bombă: E pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI

Reacția IGPR la acuzațiile sindicaliștilor

Purtătorul de cuvânt al IGPR Georgian Drăgan a declarat, vineri dimineață, la Realitatea Plus, că „ideea acelei adresa a fost să avem și noi, la centru, o astfel de raportare în care să fie incluse și sancțiuni aplicate cu avertisment, nu doar acele cu sume de bani pentru a reliefa acest lucru în ceea ce înseamnă prevenirea.”

Georgian Drăgan a mai spus că „nu e nimic nou, doar că prin acea adresă au fost solicitate cifrele și la nivel central.”

Vizavi de acuzațiile sindicaliștilor, IGPR a mai transmis, prin intervenția lui Georgian Drăgan, că „Poliția Română nu are o normă de amenzi. Acest lucru este foarte clar.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel