Șandru, deputat PNL, acuzat de DNA de dare de MITĂ, alături de Bitea (STPT), după ce ar fi încercat să cumpere votul AUR la moțiune cu funcții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Doi liberali care au încercat să îi mituiască pe parlamentarii AUR, chiar înainte de moțiunea de cenzură ce a vizat Guvernul Cîțu, au fost puși sub acuzare de procurorii DNA pentru dare de mită. 

Procurorii au avut probe puse la dispoziție de la reprezentanții AUR, atunci când erau mituiți pentru a nu participa la moțiunea de cenzură.

Deputatul AUR George Simion a publicat pe contul său de Youtube o înregistrare care arată că liberalii ar fi încercat să ofere diferite avantaje parlamentarilor AUR pentru absenţa de la votul pentru moţiune. 

“Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi”, declara la vremea respectivă George Simion.

Conform înregistrărilor, Cosmin Șandru, parlamentar PNL, și Nicolae Bitea, membru PNL și el, dar și director al Societății de Transport Public Timișoara (STPT), încearcă să îl convingă pe parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica să nu participe la votul din Parlamentul ce vizează moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

Liberalul Nicolae Bitea a fost numit în funcția de director al societății de transport public la sfârșitul lunii iulie a anului 2018, conform tion.ro.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: AUR, înregistrări cu parlamentari PNL care ofereau posturi în schimbul absenţei de la moţiune: Promovăm oameni unde vrei tu

Redăm integral comunicatul DNA: 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și 

BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara, 

în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Ce se arată în ordonanța procurorilor

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul oficial al DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel