Doi polițiști au fost atacați în aceeași noapte, în două gări din Bihor
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Juan Guemez de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Juan Guemez de la Pixabay
Doi polițiști au fost atacați în aceeași noapte, în două gări din Bihor. Într-unul dintre cazuri, s-a tras un foc de armă.

Ambele incidente au avut loc sâmbătă noapte. În primul caz, doi bărbați, tată și fiu, au fost arestați preventiv, duminică, pentru o perioadă de 30 de zile și sunt anchetați pentru ultraj.

Cei doi au atacat un poliţist al Serviciului Transporturi Feroviare în Gara CFR din Oradea. Indivizii au folosit un spray lacrimogen și au lovit victima cu pumnii, iar apoi au fugit. Ulterior, ei au fost prinși în Piața București, acolo unde polițistul i-a urmărit și a tras un foc de avertisment.

Polițistul a devenit victima celor doi după ce a încercat să-i liniștească și le-a cerut să se legitimeze

Potrivit ebihoreanul.ro, anterior, Leontin și Remus V., de 49, respectiv 19 ani, ambii din Derna, au provocat un scandal pe peronul Gării CFR Oradea. Polițistul a intervenit ca să-i liniştească și le-a cerut să se legitimeze. După agresiune și urmărirea cu foc de armă, cei doi au fost încătușați și prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus, la solicitarea procurorului, arestarea preventivă a acestora pentru câte o perioadă de 30 de zile sub acuzația de ultraj. Măsura poate fi contestată la Tribunalul Bihor.

Un alt polițist, atacat în Gara Episcopia Bihor

În aceeași noapte, un alt polițist al Serviciului Transporturi Bihor a fost atacat în Gara Episcopia Bihor.

Duminică, Juhasz C. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, tot pentru ultraj. Și în acest caz, măsura dispusă de un judecător de drepturi și libertăți poate fi contestată la Tribunalul Bihor.

Ieri, un polițist a fost bătut în fața unei discoteci din județul Constanța

Duminică seară, 22 august, un polițist de 38 de ani a fost bătut de mai multe persoane, în fața unei discoteci din comuna Ostrov, județul Constanța. IPJ Constanța a confirmat incidentul și a demarat verificări prin Biroul Control Intern, pentru stabilirea situației de fapt.

Polițistul se afla în timpul liber în momentul cu pricina. 

În jurul orei 01.00, prin apel la 112, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au fost sesizați de către un bărbat de 38 de ani cu privire la faptul că, în timp ce s-ar fi aflat în fata discotecii din comuna Ostrov, ar fi fost agresat, împreună cu un alt bărbat, de 47 de ani, de către mai mulți indivizi. După incident, aceștia au fugit de la fața locului, dar au fost identificați ulterior.

Un echipaj de ambulanță s-a deplasat la locație, iar cei doi bărbați au primit îngrijiri medicale. În cele din urmă, unul dintre ei a fost transportat la spital. 

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, au fost demarateverificări prin Biroul Control Intern, în vederea stabilirii situației de fapt.

Potrivit replicaonline.ro, primele cercetări arată că incidentul nu are legătură cu profesia victimei. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel