Doi tineri din Italia au bătut un român pe stradă. "Am făcut-o din plictiseală"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un român din Italia a fost bătut pe stradă de doi tineri, unul de 17, unul de 20 de ani, fără niciun motiv. Acum, bărbatul se zbate între viaţă şi moarte la spital, din cauza loviturilor primite. 

Incidentul a avut loc pe străzile oraşului Sezze, pe 30 martie, dar presa italiană a relatat cazul abia după ce poliţiştii i-au identificat şi arestat pe cei doi agresori. 

Conform Adevărul, care citează Il Messagero, românul mergea pe stradă când a fost abordat de doi tineri care l-au provocat şi cel mai probabil insultat. Bărbatul s-a întors cu spatele şi a dat să plece, dar a fost lovit de mai multe ori. Una dintre lovituri a fost atât de puternică încât l-a trimis pe român la pământ, făcându-l să dea cu capul de asfalt. 

Cei doi tineri, dintre care unul era boxer, s-au făcut nevăzuţi, dar cineva a văzut întreaga scenă şi a sunat la Poliţie. Cu toate acestea, deşi pe stradă se aflau mai multe persoane, nimeni nu a dorit să depună mărturie, iar anchetatorii au reuşit cu greu să afle ce s-a întâmplat. Mai mult, iniţial poliţiştii au fost induşi în eroare şi li s-a spus că românul a căzut singur, însă medicii care l-au văzut au realizat că nu a fost vorba de un accident.

Românul, în comă cu hemoragie cerebrală 

Medicii de la spitalul Goretti din Latina l-au operat pe român mai bine de 10 ore, pentru că acesta prezenta hemoragie cerebrală severă la momentul internării. Deşi operaţia a fost un succes, medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Bărbatul va mai rămâne câteva luni internat şi supravegheat cu atenţie, pentru ca starea lui să nu se înrăutăţească. 

Zeci de localnici audiaţi, nimeni nu a văzut nimic 

De cealaltă parte, poliţiiştii au audiat nu mai puţin de 50 de persoane, toţi localnici, fără însă să reuşească să afle informaţii care să-i ajute să-i identifice pe făptaşi. În cele din urmă, au găsit unele informaţii pe reţelele sociale, unde un bărbat a relatat tot ceea ce s-a întâmplat. Anchetatorii au ajuns la acesta, iar pe baza informaţilor primite şi după ce vizionat un scurt filmuleţ cu un fragment al bătăii au reuşit să-i identifice pe bătăuşi.

De aici lucrurile s-au simplifcat. Anchetatorii au trecut la interceptările telefoanelelor celor doi şi au obţinut informaţii care le-au permis să-i reţină, iar apoi să-i aresteze pentru tentativă de omor.

Potrivit presei italiene, este vorba despre un tânăr de 17 ani şi unul de 20. Tinerii au recunoscut că l-au agresat pe necunoscut doar ca să se distreze. „Am făcut-o din plictiseală”, ar fi spus unul dintre ei.

Acum, ei se află în custodia Poliţiei italiene. Tânărul de 17 ani a fost trimis într-un institut pentru tinerii problemă, dat fiind că nu este major, iar cel de 20 de ani a fost dus la închisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel