Doina Azoicăi (SREPI), APEL la populație. „Nu se vor putea face pași înainte”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a făcut apel la populație în a treia săptămână de creștere a numărului de îmbolnăviri cu Covid-19. 

Doina Azoicăi, președintele SREPI, a făcut un apel la populație după publicarea noilor cifre de vineri, 3 iulie de către Grupul de Comunicare Strategică.

„Suntem în a treia săptămână cu aceste creșteri... Îngrijorător este și faptul că există un număr de aproximativ 20 de decese constant, în ultimele zile. Acest lucru trebuie să ne facă să fim cât se poate de responsabili”, a spus Doina Azoicăi la Realitatea Plus. 

De asemenea, președintele Societății Române de Epidemiologie a precizat că fără colaborarea populației, România nu va putea trece de transmiterea comunitară intensă din această perioadă. 

„Transmiterea intensă comunitară trebuie foarte bine monitorizată și este cel mai greu pentru că, fără sprijinul populației, fără colaborarea populației, nu se vor putea face pași înainte”, a continuat Doina Azoicăi. 

Astfel, Doina Azoicăi a transmis un mesaj atât pentru cei ce respectă măsurile, cât și pentru cei care se împotrivesc regulilor impuse de autorități. 

„Fac apel la întreaga populație, pentru cei care respectă măsurile, să manifeste spirit civic și pentru cei ce nu respectă măsurile, să fie atenționați de cealaltă categorie, să încerce să se adapteze și să încerce să se conformeze regulilor prevăzute pentru ca protecția să fie cât mai bună”, a încheiat președintele SREPI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel