Doliu în cultura românească. Actorul Vlad Ciobanu a fost condus pe ultimul drum
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Actorul Vlad Ciobanu a fost condus pe ultimul drum. Aproape 200 de oameni au venit la Teatrul "Luceafărul" din Chișinău, unde au răsunat ultimele aplauze pentru el. Toţi cei care l-au cunoscut şi l-au admirat pe Vlad Ciobanu spun că ţara a rămas fără un om de neînlocuit. La Teatrul "Luceafărul" au venit rând pe rând colegii actorului, artişti cunoscuţi, dar şi simpli admiratori.

Doliu în cultura românească! Actorul Vlad Ciobanu a fost condus pe ultimul drum. Aproape 200 de oameni au venit la Teatrul "Luceafărul", unde au răsunat ultimele aplauze pentru el. Toţi cei care l-au cunoscut şi l-au admirat pe Vlad Ciobanu spun că ţara a rămas fără un om de neînlocuit. La Teatrul "Luceafărul" au venit rând pe rând colegii actorului, artişti cunoscuţi, dar şi simpli admiratori.

"Această întrebare a fi, sau a nu fi şi-a pus-o pe parcursul activităţii lui teatrale. A fost un spirit neîmpăcat, neliniştit", a spus actorul şi regizorul, Mihai Fusu. "A fost un om de o cuminţenie extraordinară, unul dintre cei mai mari actori ai ţării, ai neamului.", a spus pianistul, Iurie Mahovici. 

Tristeţea din holul unde era amplasat sicriul a devenit şi mai apăsătoare când mama regizorului a izbucnit în plâns. Vitalie Ciobanu, fratele lui Vlad, a povestit despre ultimele zile din viaţa artistul. El se trata de leucemie la Institutul de Oncologie din Iaşi. Fiind cu organismul slăbit după chimioterapie, actorul s-a infectat cu noul virus în urmă cu două săptămâni, iar boala i-a fost fatală.


Ropote de aplauze la Teatrul Luceafărul



Vlad Ciobanu s-a stins din viaţă la 53 de ani. El a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi doi copii. Actorul a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. Actorul a devenit cunoscut pentru rolurile lui Hamlet, Macbeth sau Don Juan, dar şi cel al lui Mihai Eminescu în filmul "Luceafărul".

"Nu pot vorbi despre el la timpul trecut. A fost un spirit viu, independent, cu o personalitate, un mare sufletist, un om inimos, săritor la nevoie, foarte sensibil, poate prea sensibil şi foarte bun, blajin ca om, o lumină, un om luminos, un chip senin", a spus fratele lui Vlad Ciobanu, Vitalie Ciobanu, informează Publika.md

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel