Doliu în fotbal. A murit Gigi Staicu, antrenorul lui Gică Popescu și Dan Petrescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Gigi Staicu, cel care a condus de-a lungul vremii echipe ca Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Braşov (1993), FC Bihor şi mai multe loturi de tineret ale României, plus selecţionata feminină, a murit.

Gigi Staicu, 85 de ani, a condus de-a lungul vremii echipe ca Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Braşov (1993), FC Bihor şi mai multe loturi de tineret ale României, plus selecţionata feminină, a trecut la cele veșnice.

„Federaţia Română de Fotbal şi naţionala feminină transmit sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, se arată într-un comunicat al FRF. Ca jucător, Staicu are în palmares două titluri de campion şi o Cupă a României, toate cu Steaua Bucureşti, precizează Agerpres.

Gigi Staicu i-a antrenat, printre alţii, pe Gică Popescu, Dan Petrescu, Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Ovidiu Sabău, Radu Niculescu, Bogdan Andone, Tibi Curt, Carabaş, Cristi Munteanu, Cornel Dobre etc. În 1993 a participat cu România UEFA 93 la Campionatul European din Anglia, echipă din care făceau parte, printre alţii, ultimii şase fotbalişti amintiţi.

A fost consilierul lui Mircea Sandu

Spre finalul carierei, între 2006-2007, Gigi a fost selecționer al loturilor feminine de junioare și senioare, apoi până în 2011 a fost consilierul președintelui FRF, Mircea Sandu.

În urmă cu mai mulţi ani, Staicu povestea că el i-a învăţat pe Gică Popescu şi pe Dan Petrescu să-şi facă nod la cravată, aluzie la abc-ul fotbalului pe care l-a predat unor fotbalişti care au ajuns la cel mai înalt nivel.

„Ne-a învăţat multe nea Gigi, nu doar nodul la cravată. Am rămas cu o povaţă sfântă de la el: ‘Pentru mine, fotbalistul şmecher nu e ăla care zice, ci acela care îmi arată diploma de facultate, cheile de la apartament şi de la maşină'”, declara Gică Popescu, citat de GSP.ro, despre Gigi Staicu.

Ca fotbalist, Staicu este considerat primul produs sută la sută de Steaua București. A fost promovat la echipa mare în perioada de glorie de la finalul anilor ’50, când CCA-ul domina România. În ultimii ani, Gigi Staicu s-a retras la un azil de bătrâni, având în vedere că suferea de Alzheimer, precizează BizBrașov.

Marian Bașno și-a pierdut viața într-un accident rutier

Pe 13 iunie, Marian Bașno, o legendă a fotbalului vâlcean, s-a stins din viață în urma unui accident.

„Tragedie în fotbalul vâlcean! Marian Bașno s-a stins din viață în urma unui accident rutier

Ziua de duminică, 13 iunie, este una neagră pentru întreaga suflare fotbalistică din județ. Un oficial al AJF Vâlcea, președintele Comisiei pentru Statutul și Transferul jucătorilor de fotbal, fost fotbalist la Chimia, cu o carieră de excepție în sportul-rege, multe meciuri la Liga I, Marian Bașno, s-a stins din viață în urma unui accident rutier. Conducea mașina AJF Vâlcea. Din primele informații, în dreptul localității Goleşti, acesta ar fi intrat pe contrasens și s-ar fi izbit violent de un alt autoturism. Medicii sosiți la fața locului au încercat în zadar manevre de resuscitare. Decesul a fost declarat la spital. În mașină s-ar mai fi aflat doar câinele său, pe care îl iubea ca pe un membru al familiei. Marian Bașno participase la ultimul eveniment fotbalistic din județ în urmă cu câteva zile, la finala Cupei României, dintre Sparta și Chimia 1973 Rm. Vâlcea. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească-n pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!“, a scris Eduard Dulacioiu, pe Facebook, citând Arena Vâlceană (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel