Doliu în fotbalul românesc. Marian Bașno și-a pierdut viața într-un accident rutier / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Doliu în fotbal. Marian Bașno și-a pierdut viața într-un accident rutier  /  Sursă foto: Facebook Eduard Dulacioiu
Doliu în fotbal. Marian Bașno și-a pierdut viața într-un accident rutier / Sursă foto: Facebook Eduard Dulacioiu
Marian Bașno, fotbalist retras din activitate din județul Vâlcea, și-a pierdut viața într-un accident rutier.

Marian Bașno, o legendă a fotbalului vâlcean, s-a stins din viață în urma unui accident.

„Tragedie în fotbalul vâlcean! Marian Bașno s-a stins din viață în urma unui accident rutier

Ziua de duminică, 13 iunie, este una neagră pentru întreaga suflare fotbalistică din județ. Un oficial al AJF Vâlcea, președintele Comisiei pentru Statutul și Transferul jucătorilor de fotbal, fost fotbalist la Chimia, cu o carieră de excepție în sportul-rege, multe meciuri la Liga I, Marian Bașno, s-a stins din viață în urma unui accident rutier. Conducea mașina AJF Vâlcea. Din primele informații, în dreptul localității Goleşti, acesta ar fi intrat pe contrasens și s-ar fi izbit violent de un alt autoturism. Medicii sosiți la fața locului au încercat în zadar manevre de resuscitare. Decesul a fost declarat la spital. În mașină s-ar mai fi aflat doar câinele său, pe care îl iubea ca pe un membru al familiei. Marian Bașno participase la ultimul eveniment fotbalistic din județ în urmă cu câteva zile, la finala Cupei României, dintre Sparta și Chimia 1973 Rm. Vâlcea. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească-n pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!“, a scris Eduard Dulacioiu, pe Facebook, citând Arena Vâlceană.

Momente groaznice la EURO 2021. Christian Eriksen, leşin pe teren

Christian Eriksen a căzut pe teren la meciul Danemarca - Finalnda. Jucătorilor Finlandei le-a fost recomandat să meargă în zona vestiarelor, iar meciul a fost suspendat de către UEFA. 

Christian Dannemann Eriksen este un fotbalist danez care evoluează la clubul Inter Milano în Serie A, pe poziția de mijlocaș. El a debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, și a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.

Ulterior, UEFA a transmis că jucătorul și-a revenit, în urma manevrelor de resuscitare efectuate de medici.

"Având în vedere evenimentele medicale care l-au avut în centru pe Eriksen, o şedinţă de criză a fost convocată. Mai multe detalii despre meci vor fi comunicate la 19:45 CET. Jucătorul a fost transferat la spital şi a fost stabilizat", a transmis UEFA. 

Medic din fotbal, despre intervenția în cazul lui Eriksen

Gary Lewin, un fost medic de la Arsenal, care a lucrat și pentru echipa națională a Angliei, a explicat de ce intervenția de la Copenhaga a fost una perfectă: 

"În astfel de situații, medicii trebuie să urmeze ceea ce noi numim planul de urgență. Fiecare echipă are un astfel de plan, care se schimbă în funcție de stadion.

Medicii l-au stabilizat pe teren, acesta era primul pas și cel mai important. Poza cu el pe targă, având un tub de oxigen în gură, ne indică faptul că intervenția echipei a fost rapidă și eficientă. (...)", a spus Gary Lewin, pentru BBC, potrivit DigiSport (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel