Doliu în lumea cărții. Celebra Elizabeth Wurtzel s-a stins din viață la 52 de ani
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 08 ian 2020 / 09:16 | Carte

Foto: Twitter Elizabeth Wurtzel

Scriitoarea americană a murit în urma unei lupte de 5 ani de zile cu cancerul.

Scriitoarea americană Elizabeth Wurtzel, autoarea cărții „Prozac Nation", a murit la 52 de ani, a transmis New York Times, conform Agerpres.

Autoarea a anunțat public în 2015 că suferă de cancer la sân și a scris despre evoluția bolii și despre tratamentele pe care le-a urmat, pe Twitter.

Elizabeth Wurtzel a absolvit universitățile americane Harvard și Yale, fiind jurnalistă, critică și autoare de carte. Femeia a devenit celebră în 1994, după ce a publicat cartea „Prozac Nation", o autobiografie detaliată despre depresia din copilărie, adolescență și din timpul vieții adulte.

Un nou gen literar

Cartea sa a contribuit la nașterea unui gen literar încă nedezvoltat și a alimentat dezbaterea despre boli mintale, un subiect foarte puțin discutat la acea vreme.

„Prozac Nation" a fost ecranizat în2001, de Erik Skjoldbjaerg, având-o în rolul principal pe actrița americană Christina Ricci.

Cartea vorbește şi despre Prozac, un popular antidepresiv comercializat în Statele Unite în 1988 şi prescris de atunci la zeci de milioane de pacienți.

Carte Vezi toate articolele
Crossuri parteneri