Doliu în lumea sportului. Un mare jucător de hochei a fost răpus de o boală cumplită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doliu în lumea sportului. Un mare jucător de hochei fost răpus de o boală cumplită / Foto: Pixabay
Doliu în lumea sportului. Un mare jucător de hochei fost răpus de o boală cumplită / Foto: Pixabay
Un mare jucător de hochei a murit.

Este doliu uriaș în lumea sportului. Tony Esposito, fostul mare portar de hochei pe gheață, a murit, marți, la vârsta de 78 de ani, informează CNN. Marele sportiv suferea de mai mulți ani de cancer de pancreas, iar această boală cumplită l-a răpus în cele din urmă. 

Esposito a fost portar la Liga Națională de Hochei (NHL) din Canada, timp de 16 sezoane, din 1968 până în 1984. 15 dintre aceste sezoane, sportivul a jucat pentru Chicago Blackhawks. Înainte de a ajunge la echipa americană, fostul mare portar a fost legitimat la Montreal Canadiens. În cariera sa, Tony Esposito Esposito a fost inclus de șase ori NHL All-Star.

Totodată, el a câștigat de trei ori Trofeul Vezina (1970, 1972 și 1974), acordat celui mai bun portar din NHL. În 1988, Esposito a fost inclus în Hall of Fame-ul NHL, acolo unde se afla deja Phil, fratele său mai mare.  Clubul Chicago Blackhawks a retras numărul 35, cel cu care a evoluat Esposito, la data de 20 noiembrie 1988. În 2017, Tony Esposito a fost inclus printre cei mai buni 100 de jucători din istoria NHL.

"Jelim împreună"

"În timp ce jelim împreună cu soția sa Marilyn, fiii Mark și Jason și nepoții Lauren și Kamryn, sărbătorim totodată viața și contribuțiile lui Tony la Blackhawks și în lumea sportului. Tony a fost una dintre cele mai importante și populare figuri din istoria francizei, când ne apropiem de 100 de ani. Este o zi tristă pentru Blackhawks și pentru tot hocheiul. ", a spus președintele Blackhawks, Rocky Wirtz.


"Liga Națională de Hochei, Chicago Blackhawks și orașul Chicago au pierdut un membru iubit al familiei de hochei odată cu trecerea în neființă a lui Tony Esposito. De la sosirea sa în Windy City în 1960, Tony a lăsat o amprentă de neșters - atât pe gheață, cât și în comunitatea de hochei în următorii 52 de ani.", a spus comisarul NHL, Gary Bettman a declarat într-o declarație.

Tony era fratele mai mic al lui Phil Esposito, un centru. Ambii frați au avut o carieră notabilă și sunt înscriși în Hall of Fame Hockey.

VEZI ȘI: Doliu în lumea medicală. A murit unul dintre cei mai buni medici dermatologi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel