Doliu în muzica rock. A murit Dusty Hill, celebrul basist cu barbă de la ZZ Top
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Doliu în muzica rock. A murit basistul Dusty Hill Doliu în muzica rock. A murit Dusty Hill, celebrul basist cu barbă de la ZZ Top caracter ilustrativ: Pixabay
Doliu în muzica rock. A murit basistul Dusty Hill Doliu în muzica rock. A murit Dusty Hill, celebrul basist cu barbă de la ZZ Top caracter ilustrativ: Pixabay
Dusty Hill, basistul trupei americane de blues rock ZZ Top, a murit.

Dusty Hill, basistul trupei americane de blues rock ZZ Top, a murit la vârsta de 72 de ani. Colegii de trupă Billy Gibbons și Frank Beard au spus că Hill a murit în somn în casa sa din Houston, Texas. Aceștia nu au vrut să ofere mai multe detalii.

La începutul lunii iulie, ZZ Top anunțase că Hill nu va fi prezent la spectacolele viitoare din cauza unei leziuni la șold. Cunoscut pentru barba stufoasă și ochelarii de soare, Hill a concertat cu ZZ Top de peste 50 de ani.

„Nouă, alături de numeroși fani ai ZZ Top din întreaga lume, ne va fi dor de prezența ta fermă, de bunătatea ta și de angajamentul nostru durabil pentru asigurarea bazei monumentale pentru ZZ Top”, se spune în declarația lui Gibbons și Beard.

Cine a fost Dusty Hill

Născut cu numele Joseph Michael Hill, basistul a cântat inițial la chitară alături de fratele său Rocky în Dallas, înainte de a se muta la Houston și de a se alătura Beard. ZZ Top a fost fondat în 1969 și a avut primul concert live în anul următor. Pe lângă chitara de bas, Hill a fost vocalist principal al trupei.

În urma știrilor despre moartea sa, fanii și colegii lui Hill și-au exprimat condoleanțele în mediul online, potrivit BBC.

Violonistul Robby Steinhardt a murit în urmă cu o săptămână

Robert E. „Robby” Steinhardt, violonist și vocalist al trupei de rock progresiv Kansas, a murit din cauza complicațiilor de pancreatită. Avea 71 de ani. Soția sa, Cindy Steinhardt, a declarat că a murit sâmbătă la un spital din Tampa, Florida. Ea a anunțat luni pe Facebook că acesta tocmai înregistrase primul său album solo și așteptase cu nerăbdare să revină pe scenă și să plece în turneu.

Steinhardt, originar din Lawrence, Kansas, a fost un membru original al trupei, făcând echipă cu absolvenții liceului Topeka West Kerry Livgren, Rich Williams, Phil Ehart, Dave Hope și cu Steve Walsh, care a crescut în St. Joseph, Missouri . Steinhardt a cântat cu Kansas între 1973 și 1982 și 1997 până în 2006, potrivit Topeka Capital-Journal.

Trupa, care se află în Atlanta, continuă să cânte cu Williams și Ehart, singurii membri originali rămași, potrivit ABC News (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel