Domeniul schiabil Transalpina se deschide în weekend
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Pixabay, ilustrativ
foto Pixabay, ilustrativ
Pârtiile de pe domeniul schiabil Transalpina s-ar putea redeschide în weekend. 

”S-au efectuat toate verificările necesare privind reautorizarea instalațiilor (…), au fost terminate reviziile mecanice și eliberate procesele verbale de revizie, a fost încheiat contractul cu serviciul de Ambulanță și am înaintat documentația la CNCIR privind reautorizarea instalațiilor. (…) sigur săptămâna viitoare se va face ISCIR-izarea. Depindem foarte mult de CNCIR Pitești și din prisma asta nu am vehiculat o dată certă, dar 99% weekend-ul viitor (29-31 ianuarie n.r.) schiem la Transalpina”, au postat, sâmbătă, de Facebook, reprezentanții Domeniului Schiabil Transalpina – Voineasa.

Vor fi deschise pârtiile de pe tronsonul telegondola și cele din zona teleschiului. Nu vor funcționa pârtiile din tronsonul telegondola 2 și telescaun și nici apre-ski-ul. Va fi însă o zonă cu mâncare fast-food în zona pârtiei, scrie alba24.ro

Reprezentanții locației actualizează încă prețurile și programul.

Despre domeniul schiabil Transalpina

Domeniul Schiabil Transalpina se află în zona Lacul Vidra (Obârșia Lotrului, Voineasa – Vâlcea), un important punct de atracție turistică din România. În zona Lacului Vidra, pe vârfurile ce depășesc 2000 m înălțime, zăpada persistă până în luna mai. În imediata apropiere (7,5 km), la Obârșia Lotrului se afla intersecția cu Transalpina. Pârtiile de schi se află pe domeniu schiabil Voineasa, în nord-vestul județului Vâlcea. Distanța de la Voineasa este de aproximativ 34 km. Altitudinea la baza pârtiei este de 1350 de metri. De aici pornește o telegondola pe o lungime de aproximativ 2.9 km, ajungând la 1800 de metri, de unde ascensiunea se continuă cu un teleschi care urcă până la 2000 de metri pe Vârful Bora. Lungimea totală a pârtiilor este de aproximativ 6 km. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel