Urmărește emisiunea live
Donald Trump, acuzat de "corupţie fără precedent"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele SUA, Donald Trump, este acuzat de "un act de corupţie fără precedent". 

Senatorul republican Mitt Romney, unul dintre foarte puţinii membri ai partidului prezidenţial care îl critică deschis pe Donald Trump, a denunţat dur sâmbătă decizia liderului de la Casa Albă de a-i comuta pedeapsa cu închisoarea a prietenului său Roger Stone, care scapă astfel de detenţie, relatează AFP şi Reuters.

"Corupţie istorică, fără precedent: un preşedinte american comută pedeapsa cu închisoarea a unei persoane condamnate de un juriu pentru că a minţit cu scopul de a-l proteja pe acelaşi preşedinte", a scris pe Twitter Mitt Romney, fost candidat republican la alegerile prezidenţiale din 2012.

Roger Stone a fost declarat vinovat în noiembrie pentru că a minţit Congresul şi pentru corupere de martor în cadrul anchetei privind posibile legături între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia, scrie Agerpres. 

Democraţii, scandalizaţi



Consilier politic al lui Trump cu intermitenţe de peste 20 de ani, Stone, cunoscut pentru stilul său extravagant, a fost condamnat la 40 de luni de închisoare. El urma să îşi înceapă executarea pedepsei săptămâna viitoare.

Însă Donald Trump nu şi-a ascuns niciodată dorinţa de a-l scăpa de închisoare pe fostul său consilier. "Roger Stone a fost ţinta unei vânători de vrăjitoare care nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată", a scris el sâmbătă într-o postare pe Twitter.

Mitt Romney, singurul membru al Partidului Republican care a votat în februarie în favoarea destituirii lui Donald Trump în cadrul anchetei privind Rusia, este primul reprezentant al formaţiunii prezidenţiale care se exprimă public împotriva deciziei liderului de la Casa Albă.

Democraţii s-au declarat scandalizaţi încă de vineri, imediat după anunţ.

"Decizia lui Donald Trump de a-i comuta pedeapsa consilierului său de campanie Roger Stone (...) este un act de corupţie stupefiant", a declarat vineri şefa democraţilor din Congresul american, Nancy Pelosi.

"Congresul va lua măsuri pentru a împiedica acest gen de delicte scandaloase", a adăugat ea într-un comunicat.

"Avem nevoie să legiferăm pentru a garanta că niciun preşedinte nu poate graţia sau nu poate comuta pedeapsa unui individ implicat într-o campanie de disimulare pentru a-l proteja pe acelaşi preşedinte de investigaţii penale", a mai spus Nancy Pelosi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel