Urmărește emisiunea live
Donald Trump i-a dat sfaturi lui Boris Johnson, care nu ar fi procedat corect la începutul crizei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres/Epa
Foto: Agerpres/Epa
Donald Trump a spus că prima abordare a lui Boris Johnson ar fi fost „foarte catastrofică" pentru Marea Britanie, dacă nu ar fi fost schimbată.

Donald Trump a spus că prima abordare a lui Boris Johnson ar fi fost „foarte catastrofică" pentru Marea Britanie, dacă nu ar fi fost schimbată, conform Daily Mail.

Președintele american a sugerat că premierul britanic a încercat să lase coronavirusul „să treacă de la sine", într-o manevră care ar fi cauzat „o grămadă de decese".

Trump a acuzat imunitatea de turmă

Criticile lui Trump din conferința de presă ar fi fost o reacție la planul anterior al Marii Britanii, care a urmărit o așa-numită „imunitate de turmă".

Comentariile americanului ar putea să înrăutățească relațiile dintre Casa Albă și conducerea de la Londra, mai ales fiindcă guvernul britanic a respins ideea că „imunitatea de turmă" a fost vreodată abordarea sa oficială.

Atacuri către Londra?

„Mulți oameni au spus... o lăsăm să treacă de la sine!", a spus Donald Trump, în timpul conferinței de două ore jumătate de la Casa Albă.

„Nu trece de la sine. Dacă s-ar întâmpla asta, 2,2 milioane de americani ar muri într-un timp foarte scurt", a continuat președintele.

„Dacă vă aduceți aminte, ei se gândeau la un concept – cred că este un concept dacă nu te gândești la decese, la o grămadă de decese. La asta se gândeau în Marea Britanie, vă aduceți aminte? Însă, dintr-o dată, au început să meargă în direcția opusă, fiindcă au văzut că lucrurile nu erau bune. S-au aruncat într-o mică problemă", a mai spus Trump.

Schimbarea de strategie...

Președintele Trump și-a schimbat strategia destul de abrupt, la rândul său. Citiți acest articol de doar acum o săptămână, în care Donald Trump spunea că țara se va redeschide de Paștele Catolic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel