Donald Tusk avertizează: Bloc „pro-Putin” în Parlamentul European
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Donald Tusk avertizează: Bloc „pro-Putin” în Parlamentul European  /  Sursă foto: Pixbay
Donald Tusk avertizează: Bloc „pro-Putin” în Parlamentul European / Sursă foto: Pixbay
Europarlamentarul din Polonia Jacek Saryusz-Wolski spune că Donald Tusk, polonez la rândul său, susține cu disperare că Mateusz Morawiecki, premierul de la Varșovia, organizează un bloc „pro-Putin” în Parlamentul European.

Donald Tusk susține cu disperare că premierul Morawiecki organizează un bloc „pro-Putin” în Parlamentul European cu Viktor Orbán și Matteo Salvini, spune europarlamentarul PiS Jacek Saryusz-Wolski

Criticile lui Donald Tusk față de prim-ministrul Mateusz Morawiecki vin după întâlnirea de săptămâna trecută, la Budapesta, dintre Morawiecki, premierul maghiar Viktor Orbán și Matteo Salvini. Unul dintre subiectele principale ale acestei întâlniri a fost crearea unui nou grup de dreapta în Parlamentul European, care ar fi format din Lege și Justiție (PiS), Fidesz și Liga Nordului.

Ce a scris Tusk pe Twitter

Ca răspuns la întâlnire, Tusk a scris pe rețelele de socializare că eventuala creare a noii forțe politice în Parlamentul European ar aduce beneficii președintelui rus Vladimir Putin.

„Rusia își mobilizează forțele în jurul Ucrainei. SUA a declarat starea de urgență în Europa. Morawiecki organizează un bloc pro-Putin cu Orbán și Salvini la Budapesta. Aceasta nu este o păcăleală de 1 aprilie”, a scris Tusk pe Twitter. Atât Orbán, cât și Salvini au fost acuzați de opoziția poloneză că sunt favorabili liderului Rusiei. Președintele Senatului polonez și unul dintre liderii opoziției, Tomasz Grodzki au criticat, de asemenea, recent întâlnirea de la Budapesta

Europarlamentarul PiS, Jacek Saryusz-Wolski, a răspuns acuzațiilor lui Tusk. El a subliniat că instituirea a ceva asemănător „dreptei unite” din Polonia în Parlamentul European ar reprezenta o amenințare politică pentru Platforma Civică (PO) și pentru alte partide de stânga.

„Dacă Tusk dorește să găsească simpatie pro-rusă sau pro-Putin, ar trebui să se uite la prietenii săi din CDU, SPD sau la Gerhard Schröder”, a declarat Saryusz-Wolski., potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel