Doru Negru: Ei sunt singurii oameni care mănâncă normal pe lumea asta! Ceilalți fac niște abuzuri atât de mari...
Autor: Anca Murgoci pe 30 apr, 16:30 | Sanatate
Exclusiv

despre alimentație

Doru Negru, medic primar Diabet, Boli Nutriție și Metabolice de la SANADOR, a spus cine sunt singurii oameni care mănâncă normal.

”Când omul aude că are diabet, intră în depresie. Zice: vai ce regim groaznic trebuie să țin! Nu, nu este rău! Singurii oameni care mănâncă normal pe lumea asta sunt cei sub 5% dintre cei care au diabet și care chiar respectă regimul. Restul, cei 95% cu diabet, dar și cei fără diabet, fac niște abuzuri atât de mari încât ăla care mănâncă normal zice: vai, ce rău e… Nu e rău! Ăsta e normalul! Doar că noi nu cunoaștem ce este aia normalul”, a zis medicul Doru Negru.

 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, eveniment organizat de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, ȘtiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro, și DCNewsTV.

 

Adoptarea unui stil de viață sănătos poate întotdeauna să facă diferența. Așadar, este foarte important să avem un program riguros al meselor, să evităm sedentarismul, să avem un aport scăzut de dulciuri, grăsimi și carne. Putem astfel să ne protejăm organismul de boli cardiovasculare și metabolice.

Dacă deja există un diagnostic stabilit de diabet zaharat sau boală cardiacă, nu este târziu pentru a pune în practică măsuri de stopare a evoluției bolii existente și de evitare a altor complicații suplimentare. Trebuie, în consecință, să respectăm indicațiile medicilor, să monitorizăm parametri esențiali la domiciliu și să ținem cont de toate recomandările privind stilul de viață.

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri