Dosarul lui Dragnea, strămutat. Flavia Teodosiu: ”Avem o șansă”
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a vorbit despre ”șansa” pe care o are politicianul de a fi eliberat condiționat. 

Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat, luni, după ce Curtea de Apel București a decis strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată la Tribunalul Giurgiu, că există o șansă în plus pentru a fi admisă contestația și pentru a fi pus în libertate fostul lider PSD, scrie Mediafax. 

O evaluare corectă

Teodosiu a spus, la Antena 3, că magistrații Curții de Apel București au evaluat corect și legal cererea depusă pentru strămutarea dosarului.

„Cel puțin judecătorii care l-au judecat și în trecut (...) n-ar fi trebuit să judece, aceștia fiind incompatibili (...). Instanța a considerat că, într-adevăr, i s-a făcut o nedreptate domnului Dragnea, din acest punct de vedere, și a decis admiterea cererii noastre de strămutare a cauzei la un alt tribunal”, a spus Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea.

Dosar judecat la Giurgiu

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Giurgiu, după ce, prin admiterea cererii de strămutare, decizia Tribunalului București a fost, practic, desființată.

„Începând din acest moment, este desființată hotărârea pronunțată de Tribunalul București. În vigoare rămâne respingerea care a avut loc la Judecătoria Sectorului 5 a cererii de eliberare condiționată, dar înseamnă că avem o nouă șansă în judecarea acestei contestații, cu speranța admiterii contestației și punerii de îndată în libertate a domnului Dragnea”, a mai spus Teodosiu.

Dosarul privind eliberarea condiționată 

Curtea de Apel București a admis luni cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind eliberarea condiționată. Astfel, potrivit deciziei, procesul a fost mutat la Tribunalul Giurgiu.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracției de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată.

CITEȘTE ȘI: DECIZIA care schimbă tot pentru Liviu Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel