Dosarul Revoluţiei: Decizia judecătorilor la termenul de vineri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
De la ultimul termen în dosarul Revoluției, au murit zeci dintre persoanele implicate, dar judecătorii au decis ca urmaşii celor decedați să fie citaţi în continuare.

Circa 30 dintre persoanele implicate în Dosarul Revoluției au murit de la ultimul termen de judecată. Judecătorii au hotărât ca urmaşii acestora să fie chemaţi la Înalta Curte pentru a relata cele întâmplate în timpul Revoluției din '89, ceea s-a și întâmplat vineri, pe parcursul a nu mai puțin de trei ore.

Al doilea termen al dosarului Revoluţiei a creat din nou aglomeraţie la Curtea Supremă. Aproximativ 100 de persoane au venit la sediul instanţei pentru a fi audiate în dosarul care anchetează evenimentele din decembrie 1989.

Dosarul Revoluției, principalii acuzați

Pe 8 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.

Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii, amintește Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel