Două femei transgender au intrat în Parlamentul Germaniei. Tessa Ganserer: O victorie istorică pentru întreaga comunitate queer
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Două femei transgender au intrat în Parlamentul Germaniei. Tessa Ganserer: O victorie istorică pentru întreaga comunitate queer   /  Sursă foto: Instagram Nyke Slawik
Două femei transgender au intrat în Parlamentul Germaniei. Tessa Ganserer: O victorie istorică pentru întreaga comunitate queer / Sursă foto: Instagram Nyke Slawik
Două femei transgender au intrat în istorie, după ce au câștigat locuri în Parlamentul Germaniei.

Doi politicieni germani au intrat istorie când au fost aleși duminică în Parlamentul țării. Tessa Ganserer și Nyke Slawik, ambii din partidul Verzilor, sunt primele femei transgender care au câștigat un loc de parlamentar în Germania.

„Este o victorie istorică pentru verzi, dar și pentru mișcarea trans-emancipatoare și“, a declarat Ganserer pentru Reuters. Ganserer, care este membru al parlamentului de stat bavarez din octombrie 2013, a declarat că rezultatele sunt un simbol al unei societăți deschise și tolerante.

Ganserer sa concentrat pe lupta pentru drepturi egale pentru femei, comunitatea LGTBQ și comunitatea cu dizabilități. Mama a doi copii, speră să facă modificări legislative pentru a permite mamelor lesbiene să adopte copii, potrivit Reuters.

Nyke Slawik: Nu-mi vine să cred

Slawik, candidat al Partidului Verzilor, a numit rezultatele alegerilor drept o „nebunie”.

„Încă nu-mi vine să cred, dar cu acest rezultat istoric al alegerilor voi fi cu siguranță membru al următorului Bundestag“, a scris Slawik pe Instagram, împărtășind o poză cu un buchet de flori.

Slawik s-a concentrat asupra problemelor climatice, precum și asupra drepturilor egale și a salariilor corecte. Ea speră că până în 2030 transportul Germaniei va funcționa cu resurse 100% regenerabile.

Până în prezent, partidul Verzilor, sau GRÜNE NRW, a obținut 14,8% din voturi, ajungând în al treilea din cele nouă partide la aceste alegeri parlamentare.

Acesta a fost „cel mai bun rezultat istoric al alegerilor din Bundestag din istoria noastră”, au declarat liderii partidului într-un comunicat de presă.

Câștigurile istorice vin după un an în care crimele de ură împotriva persoanelor LGBTQ din Germania au crescut cu 36%, potrivit poliției, relatează Reuters. În 1969, homosexualitatea a fost dezincriminată în Germania, iar căsătoria între persoane de același sex a fost legalizată în 2017, la doi ani după SUA, scrie cbsnews.

Manifest al intelectualilor în Franța. E denunțată „schimbarea de gen la copii”: Nu mai putem să tăcem!

Asociat cu Observatorul discursului ideologic asupra copiilor și adolescenților, un colectiv de profesioniști în îngrijirea copiilor și cercetători (medici, psihiatri, psihanaliști, avocați, magistrați, profesori de educație națională, filosofi, sociologi etc.), aproximativ cincizeci de personalități protestează împotriva discursul despre „autodeterminarea”, pe care îl consideră că legitimează o creștere accentuată a cererilor de schimbare de sex, în special în rândul adolescenților.

Nu mai putem să tăcem despre ceea ce ni se pare ca o derivă serioasă comisă în numele emancipării „copilului transgender” (cel care declară că nu s-a născut în „corpul bun”).

Ca un exemplu, guvernul scoțian a emis noi linii directoare de incluziune LGBT pe 12 august, care vor permite copiilor încă mici care intră în școala primară să își poată schimba numele și sexul în școală, fără consimțământul părinților și chiar fără a fi informați dacă copilul solicită acest lucru. Copiilor li se induce ideea că o fată ar putea deveni băiat și invers pentru că ar fi decizia lor, fără părerea adulților (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel