Două noi cazuri de infectare cu TULPINA Covid-19 din Marea Britanie, depistate în România. Oamenii nu au călătorit în afara țării
Autor: Doinița Manic pe 22 ian, 14:56 | Sanatate

Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Două noi cazuri de infectare cu tulpina Covid-19 din Marea Britanie au fost depistate în România. 

Încă două cazuri de infectare cu tulpina Sars-Cov-2 din Marea Britanie, cunoscută ca fiind mult mai transmisibilă, au fost identificate în România, anunță autoritățile. Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună și se află izolați la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului de la „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

În acest context, Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii. Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor, precizează experții în sănătate. Totodată, având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a anunțat că a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri