Două spitale private în lista spitalelor de suport pentru pacienții cu COVID-19
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Astăzi a fost publicată în Monitorul Oficial lista spitalelor suport pentru pacienții cu COVID-19.

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la coronavirus care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii. Ministerul prezenta în 4 aprilie lista spitalelor suport, aprobată de ministrul Sănătății Nelu Tătaru. Marți a fost publicată în Monitorul Oficial, însă cu unele modificări față de forma anunțată inițial.

Astfel, în unele județe au fost adăugate spitale de suport față de lista inițială, cum este cazul la Bistrița-Năsăud, unde pe lângă Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost adăugat și spitalul orășenesc Năsăud sau în județul Arad, unde va fi amplasat un spital de campanie în centrul expozițional, inițiat de autoritățile locale și care este în curs de amenajare.

Citește și: Pot transmite coronavirusul animalele de companie? Informații UTILE de la Autoritatea Sanitar Veterniară

În Arad a fost pus pe listaspitalelor suport și spitalul privat Medlife Genesys. Un alt spital privat aflat în listă este Monza Metropolitan Hospital, aflat pe strada Șerban Vodă din București, deținut de grupul italian Monza.

În județul Mehedinți, spitalul județean din Drobeta Turnu Severin a fost eliminat, după ce managerul s-a opus deciziei de a fi unitate pentru coronavirus. În final, deși apărea în ordinul inițial, în forma ajunsă la Monitor a fost înlocuit cu spitalul municipal din Orșova și cu spitalul orășenesc Baia de Aramă, conform g4media.ro.

Citește și: Peste o sută de infectați cu COVID-19, într-un spital care nu e de linia întâi, nici măcar doi. Medic: La Neamț se moare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel