Paști 2021: Dovada că ai fost la Înviere. Avocatul Piperea demontează declarațiile ministrului Bode
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Într-un interviu exclusiv pentru DC News, avocatul Gheorghe Piperea a comentat declarațiile ministrului Lucian Bode conform cărora doar credincioșii care merg la Înviere au voie pe străzi în noaptea de Paști.

Astăzi, ministrul Lucian Bode a declarat: ”În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez acest lucru pentru a-i ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă". 

Întrebarea este... cum? Cum faci dovada că în noaptea de Paști ai fost la slujba de Înviere?! Lucian Bode a zis să stăm acasă, în noaptea de Paști, dacă nu mergem la biserică, dar dacă ne întâlnim cu Poliția cum facem să demonstrăm că am fost la biserică?! Ministrul de Interne nu ne-a lămurit și acest aspect (mai multe detalii AICI).

Avocatul Gheorghe Piperea, precizări

„Pur și simplu, oamenii să spună că merg la slujbă. Poliția nu are ce dovezi să ceară, cel mult se poate utiliza acea declarație pe proprie răspundere, deși e o miștocăreală. În noaptea de Denie și în noaptea de Înviere se presupune că toată lumea merge la slujbă. Ce probă să faci? Să arăți că ai fost botezat în religia creștin-ortodoxă și că ai fost chemat la slujbă de preot? Declarația pe proprie răspundere, unde bifezi că mergi la slujbă, e suficientă“, a precizat avocatul.

Dacă oamenii vor merge la petreceri și nu la Înviere

„Este imposibil să dovedești că ai fost la o petrecere și nu la slujbă, sau invers, că ai fost la slujbă și nu la petrecere. Mai bine s-ar ridica aceste restricții, cel puțin pentru perioada Paștilor. Ca să nu mai vorbim de faptul că astăzi au fost 3.200 de infectări din 40.000 de teste. Nu cumva, în câteva zile scădem sub pragul de 3,5 la mie? De unde știe domnul Bode că în perioada 1-2 mai vom păstra rata aceasta de infectare.

Acum, când vine Voiculescu și spune că cifra infectărilor a fost umflată, cifra deceselor nu e cea reală, că s-a mințit în privința testelor, cine mai are încredere în acești oameni. Acum vorbim de al treilea, de al patrulea val. 

De fapt, scăderea abruptă a cazurilor de infectare în ultimele zile arată că nu e nevoie să fi imunolog sau infecționist, e suficient să ai puțin bun simț. Conform acestor date, cifra de infectări la mia de locuitori se va duce sub 3,5 foarte curând“, e de părere avocatul.

„Românul merge la Înviere cu pioșenie“

„Ca să nu mai vorbim de faptul că domnul Bode a atras atenția polițiștilor să manifeste exces de zel și să îi ia cu bâta pe ăia de care au impresia că nu se duc la Înviere, ci se duc la concerte, la paranghelii. Ăsta e un mesaj pentru polițiști. 

Românul este un om docil și supus, mai ales că se duce la o sărbătoare religioasă. Se duce pentru a trăi religios clipa, nu pentru a-și face de cap. Dacă puterea pandemică are impresia și îi suspectează pe toți românii că sunt recalcitranți și violenți, nu au decât, dar poporul român nu e așa. Sigur că da, există galerii, există #rezist care aruncă cu mizerie în jandarmi, dar sunt reduși ca număr. Poporul român care se duce la Înviere se duce cu pioșenie, pentru a trăi clipa“, a conchis avocatul Gheorghe Piperea.

VEZI ȘI   -  Paști 2021: Circulația în noaptea de Înviere. Laura Vicol: Firescul și normalitatea noastră au ajuns bucurii greu obținute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel