Urmărește emisiunea live
DOVADA că banii n-aduc fericirea. Miliardarul Chuck Feeney este oficial FALIT. "Mă simt foarte bine"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Miliardarul Chuck Feeney este oficial falit. Nu mai are nimic.

Chuck Feeney este cofondatorul lanțului de magazine din aeroporturi Duty Free Shoppers și a renunțat la averea sa de 8 miliarde de dolari, în scopuri caritabile. La 89 de ani, Feeney nu mai are nimic, dar spune că este mai fericit decât niciodată, scrie Forbes. Miliardarul a donat totul fără să stea pe gânduri.

„Am învățat multe. Am făcut unele lucruri altfel, dar sunt extrem de mulțumit. Mă simt foarte împăcat. Pentru cei care se întreabă dacă să dăruiască atât timp cât trăiesc: faceți-o, vă va plăcea.”, a spus Feeney.

În 40 de ani, miliardarul a donat peste 8 miliarde de dolari unor organizații caritabile și universități din toată lumea. Totuși, abia în 14 septembrie 2020, Feeney a încheiat misiunea începută acum patru decenii și a semnat actele prin care desființează fundația. Ceremonia, care s-a desfășurat pe Zoom cu tabloul Atlantic Philanthropies, a inclus mesaje video de la Bill Gates și fostul guvernator al Californiei, Jerry Brown. Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a trimis o scrisoare oficială de la Congresul SUA, mulțumind lui Feeney pentru munca sa.

Feeney a donat 3,7 miliarde de dolari pentru educație, 1 miliard de dolari pentru Universitatea Cornell, iar 870 milioane de dolari au fost alocați pentru promovarea drepturilor omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel