DOVADĂ de dublă măsură în cazul Lovin și Cerva. Jandarmii fac cordon în jurul a două protestatare și le fac EDUCAȚIE în stradă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto: Oana Lovin Facebook
foto: Oana Lovin Facebook
Toate forțele de ordine au stat astăzi pe două protestatare, la deschiderea Magistralei 5 de metrou. 

După ce au amendat-o pe Oana Lovin cu 400 de lei pentru că a strigat ”m*ie”, jandarmii s-au gândit să-i dea lecții și Codruței Cerva. Un bărbat a strigat la Codruța Cerva ”uită-te, FĂ, unde mergi”. Ea a răspuns: ”scuze, iartă-mă”, după ce se înțelege că ar fi vărsat cafeaua neintenționat unei persoane, pe care a atins-o din greșeală. Jandarmii s-au luat, ați ghicit, de Cerva, căreia îi dau lecții de bună purtare: ”Dvs. i-ați vărsat, trebuia să vă cereți scuze”. 

Ulterior, când au ieșit oficialii din gura de metrou, jandarmii au făcut cordon în fața celor două protestatare, ca după ce s-a urcat președintele în mașină, să dea indicații: și pe ea o oprim! Adică pe Cerva. În timp ce erau oprite cele două protestatare, Marian ”Ceaușescu” se auzea urlând, fără să fie plancat de vreo forță de intervenție. Intervenția jandarmilor în cazul Oanei Lovin și al Codruței Cerva a fost motivată prin deranjarea ordinii publice prin strigăte. 

”Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.” arată articolul 371 din Codul Penal. Prin urmare, singurul motiv pentru care ar fi putut reținute cele două este ”atingerea gravă adusă demnității”, prin aluzia la cuvântul injurios, pentru că, în acest caz, ele au strigat ”plăcuța suedeză de la toți românii”. 

Însă, pe lângă acest fapt, de câte ori observați aplicare dublei măsuri în faptele prezentate mai sus?

Când s-a viralizat m*ie PSD, prin tot felul de mijloace, a fost opinie politică, nu atingea demnitatea nimănui? Nu a fost amendat nimeni pentru această ”opinie”. Președintele Klaus Iohannis înșuși spunea în 2018, referitor la plăcuța suedeză: ”Persoane care îndrăznesc să își expună opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de poliție. Așa ceva nu s-a întâmplat din anii întunecați ai comunismului. Acolo am ajuns? Să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români?”. 

Pe de altă parte, jandarmii permit o reacție verbală agresivă la adresa unei femei, pe care o și pun la punct, pentru că a dat neintenționat peste un pahar de cafea și se gândesc să-i ofere o lecție educativă de limbaj, când adresarea către ea a fost ”uită-te, fă...”. 

În plus, de ce pentru Cerva și Lovin da, iar pentru Ceaușescu, ba? 

Ajungem la vorba președintelui din 2018, dar fără PSD de această dată: ”Persoane care îndrăznesc să își expună opinia sunt luate în plină zi de poliție. Așa ceva nu s-a întâmplat din anii întunecați ai comunismului. Acolo am ajuns? Să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români?”. 

*** Articolul prezintă o opinie***

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel