Dr. Imbri: Sunt mii de români, purtători de COVID-19, care circulă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Dr. Emilian Ioan Imbri, managerul spitalului Victor Babeș București, crede că numărul celor infectați cu noul coronavirus este mult mai mare decât cel anunțat oficial.

Managerul Emilian Imbri a declarat la Realitatea Plus, joi, că din cauza transmiterii comunitare sunt mult mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, în România, chiar dacă pacienții poate nu știu:

”În România sunt zeci, sute, mii de persoane care circulă în momentul de față. De la 65 de ani în jos, eu vă asigur că sunt mii de purtători de virus asimptomatici, deci care nu au simptome și care s-ar putea să nu aibă niciodată. Nu poți să testezi toți oamenii și atunci îi testezi pe cei simptomatici. Nu sunt regulile mele, sunt lucrurile pe care le-am primit la spital, sunt lucruri pe care le-am discutat cu colegii mei de specialitate”, a explicat medicul.

”Sunt oameni care vin la spital și cer să fie testați. Îi întreb de ce? Păi ieri m-am întâlnit cu cineva care știu că este pozitiv. Păi dacă-l testăm astăzi, iese testul pozitiv și omul pleacă acasă liniștit. Dacă îi spui acelui om: du-te acasă, te autoizolezi și dacă apare o febră, o ușoară răgușeală, atunci facem testul. Cât stai în casă? Două săptămâni. După două săptămâni, dacă nu se iau și alte măsuri și mai drastice din punct de vedere al circulației, poți să ieși pe stradă”, a adăugat dr. Emilian Imbri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel