Dr. Mahler, AVERTISMENT îngrijorător în pandemia COVID-19: Poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Beatrice Mahler, manager al Spitalului „Marius Nasta” din Capitală,  a vorbit despre relația dintre poluare și infectarea cu Sars-Cov-2.

"Din  nefericire, poluarea nu determină o anumită boală, pentru a cuantifica impactul afecțiunii asupra populației. Însă, la nivel statistic s-a demonstrat că toate afecțiunile, nu doar cele pulmonare au o evoluție mult mai rapidă dacă persoana respectivă trăiește într-un oraș unde nivelul de poluare este crescut. Am observat la Institutul „Marius Nasta”  că numărul de persoane care au necesitat servicii pentru boli pulmonare, a crescut de la an la an, în ultimii 10 ani, care are un impact asupra sistemului de sănătate și asupra calității vieți.

Este vorba de faptul că poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului, astfel încât orice infecție sau virus se cantonează mai ușor la nivelul cailor respiratorii și se produce boala. Sunt studii efectuate atât în România, cât și în străinătate pentru a vedea impactul poluanților asupra funcțiilor respiratorii, dar sunt studii de lungă durată. Trebuie ținut cont de factorii genetici și de poluarea la care ne supunem singuri, nu doar de mediul exterior." a explicat Beatrice Mahler pentru Gândul.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel