Ce spune medicul Adrian Marinescu despre IVERMECTINĂ, medicamentul pentru câini care ar salva pacienții infectați cu COVID, în stare critică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto Facebook Adrian Marinescu
Foto Facebook Adrian Marinescu
Ivermectina, un medicament veterinar folosit pentru câini, a generat controverse în România. 

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș, a vorbit despre ivermectină și folosirea ei în SUA. În România, ”nu intră în discuție”. 

”O scurtă precizare despre ivermectină. Am vorbit cu medicul Ion Alexie din Las Vegas și acolo este interesant, pentru că ei au terapie intensivă de boli infecțioase și ei au observat, e adevărat că nu a fost un studiu clinic făcut ca la carte, sunt lucruri observaționale, dar, într-adevăr, la pacienți critici au folosit medicamentul și au niște date care ar fi de luat în calcul: în cazul lor, a scăzut mortalitatea. Datele vor fi prezentate într-un viitor, dar sunt de luat în calcul!” a subliniat medicul Adrian Marinescu. 

Vezi aici mai mult despre ivermectină

Întrebat dacă a folosit pentru pacienții săi infectați cu COVID-19 ivermectină, Adrian Marinescu a răspuns: ”Categoric, nu! Nici nu intră în discuție. Aici lucrurile sunt clare. Nu poate fi folosit în momentul în care nu există o autorizare. Nu intră în discuție. Pentru a face o prescripție medicală, trebuie să plec de la o bază. Această bază nu există. Sigur că ne așteptăm să fie această bază și lucrurile să fie încercate, pentru că experiența concretă ne va spune cât ne ajută”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel