Dr. Mihail Lala: Situaţia de la Foişor s-ar putea repeta. Există doar două soluţii!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Arhiva Foto
Arhiva Foto
Mihail Lala, managerul OK Medical, afirmă că România va atinge vârful de infectări din al treilea val al pandemiei abia în luna iunie, dar şi că situaţia de la spitalul Foişor se va repeta. Acesta spune că există doar două soluţii pentru trecerea peste acest moment al pandemiei. 

"Așa cum atenţionam încă din decembrie, suntem în mijlocul unui "pre-val 3". Valul 3 va atinge vârful în iunie.

Raportările oficiale indică o zonă de platou, în ușoară scădere, pentru că:

1. Sistemul de stat NU face față testării - serviciul de ambulanță, responsabil cu recoltarea, a colapsat din cauza urgențelor medicale.

2. Oamenii NU mai au bani să se testeze PCR în privat.

3. Se testează mult antigen care nici NU se raportează, nici NU indică prezența virusului, ci doar indică dacă pacientul este într-o etapă de transmitere a virusului.

Situația reală se vede în numărul de internări și în numărul de cazuri ce necesită ATI", a scris Mihail Lala pe Facebook.

"Situaţia de la Foişor se va repeta. Există doar două soluţii"

"Ceea ce s-a întâmplat vineri la Foișor cel mai probabil se va repeta! Pentru că suntem prinși la mijloc într-o bătălie politică și pentru că situația este gestionată de INCOMPETENȚI care vorbesc de relaxare la 1 iunie, sperând că va trece de la sine sau că vaccinul va face minuni. NU va face! Chiar dacă vaccinul este eficient, mutațiile virusului sunt mai rapide decât capacitatea PHARMA de a "upgrade"-ui vaccinul.

Există DOAR 2 soluții:

1. LOCKDOWN total pe o perioadă de 2-4 săptămâni. Ar rezolva problema de moment, însă ar întârzia și accentua amplitudinea valului 3. Zone mari din economie ar fi puse la pământ, învățământul ar colapsa, iar societatea ar claca.

2. ÎNTOARCERE LA O VIAȚĂ NORMALĂ cu măsuri stricte de testare și mobilitate și re-aranjarea sistemului de răspuns medical - sistem concentric de răspuns, detecție timpurie, protocol de tratare bazat pe răspuns imunitar. O astfel de abordare salvează economia și psihicul unei societăți aflate la capătul puterilor și scade semnificativ durata valurilor și numărul deceselor.

Sunt voci care ar putea să spună că opțiunea 2 nu este fezabilă din lipsă de resurse, timp și educație. NU! Singura lipsă este cea a MANAGEMENTULUI DE CRIZĂ!", a mai scris managerul OK Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel