Dr Mircea Dediu: Cum reduci cu 50% riscul de RECIDIVĂ în cancer. Informație VITALĂ!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Dr Mircea Dediu, reputat oncolog, a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, că există un lucru banal și extrem de ușor de făcut care reduce riscul de recidivă în cancer cu 50%!

Dr Mircea Dediu, medic primar Oncologie, doctor în Științe Medicale și Șef Secție Oncologie Medicală la Spitalul Clinic Sanador, a explicat că supraviețuirea în cancer e un lucru greu de stabilit. „Așa, în mod arbitrar, acest interval a fost stabilit la 5 ani, dar nu știu pe ce criterii. În principiu, se consideră că odată ce au trecut cei 5 ani și boala nu a recăzut, pacientul se consideră a fi vindecat. Iată că la cancerul mamar acest interval s-a dus deja la 10 ani. Și nici măcar atunci nu întotdeauna se consideră asta. Dar, sigur, există o cadență de evaluare, oarecum mai frecventă în primii doi ani, după care încetul cu încetul se rărește, pentru că probabilitatea de recădere este din ce în ce mai mică. Și atunci că sigur că după cei 5 ani se consideră că nu mai este necesară o urmărire imagistică frecventă așa cum era impusă la 1-2 ani după tratamentul cu intenție curativă”, 

Reputatul oncolog a dat însă o informație - bombă, EXCLUSIV la DC Medical: aceea că orice pacient care a trecut prin cancer poate să-și reducă riscul de recidivă la jumătate dacă face cel mai banal lucru posibil.

Despre ce este vorba aflați pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel