Dr. Popovici: Vaccinul Pfizer, eficiență mai mare decât cea raportată. O veste bună pe un fond de nori negri
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 26 ian, 10:14 | Sanatate

Dr. Emilian Popovici vine cu „o rază de soare pe fondul unor nori negri”

Medicul epidemiolog Emilian Popovici a transmis că eficiența vaccinului Covid-19 în Israel este mai bună decât anunțase compania.

„Pe fondul acestor nori negri, în primul rând aș dori să vă dau o veste bună. Serviciile Maccabi de sănătate din Israel au anunțat ieri că, din 128.600 de vaccinați cu a doua doză, la o săptămână după vaccinare au contractat infecția cu coronavirus doar 20, ceea ce înseamnă un procent de 0,02, față de 0,65 cât se infectează în Israel în mod obșnuit populația generală.

Asta înseamnă practic o eficiență de peste 95%, deci mai mare decât eficiența care a fost raportată de Pfizer și nu poate fi decât o veste excepțională și un îndemn deosebit de fundamendat pentru vaccinare. Iată că vaccinul Pfizer este înalt eficient, sunt convins că și vaccinul Moderna, care are cam aceleași principii, este la fel de eficient și mai mult ca sigur și vaccinul AstraZeneca. Ceea ce s-a discutat în studiile de eficacitate Pfizer se confirmă în observația de efectivitate care are o bază foarte solidă. Chiar și pe fondul acestor nori negri legați de noile tulpini, apare această rază de soare din partea vaccinării”, a transmis dr. Popovici, la Digi 24.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri