Dr. Radu Țincu, despre EXPLOZIA numărului de îmbolnăviri cu Covid-19: De ce avem creștere ALARMANTĂ
Autor: Andrada Oana pe 03 iul, 08:37 |  Coronavirus

Explozia numărului de noi îmbolnăviri cu Covid-19 a adus un val de reacții din partea specialiștilor. Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca a găsit o explicație. 

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a vorbit vineri dimineață despre imunitatea dobândită prin boală, făcând o comparație între România și Italia. 

Potrivit medicului, în Italia, s-a rupt lanțul de transmitere epidemiologică a bolii datorită faptului că, imediat după expunere, o mare parte a populației a dezvoltat anti-corpi. Astfel, dr. Radu Țincu consideră că în prezent, Italia este, cumva, avantajată. 

România, în oglindă cu Italia 

 

„Imunitatea aceasta nu este de foarte lungă durată. Imediat după expunere, o proporție importantă din populație a dezvoltat anti-corpi, astfel încât a apărut așa zisa imunitate de turmă și s-a rupt lanțul de transmitere epidemiologică a bolii. Italia este oarecum avantajată după tragedia pe care a suferit-o în martie, aprilie, prin faptul că au dobândit această imunitate”, a declarat dr. Radu Țincu la Realitatea Plus. 

În ceea ce privește țara noastră, medicul primar ATI a spus că nu a existat această imunitate, motiv pentru care există acum o accelerare a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

„România, în schimb, cred că este în oglindă cu Italia. Noi nu am avut această imunitate dobândită prin boală și tocmai de aceea avem o accelerare a numărului de cazuri în aceste zile”. 

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri