Finanțare tăiată la ATI. Radu Țincu: Înseamnă oameni care vor muri. Orice ministru normal va trebui să reconsidere decizia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Vlad Voiculescu
Sursă foto: Facebook Vlad Voiculescu
Medicul ATI Radu Ţincu a criticat foarte dur decizia lui Vlad Voiculescu, ministru demis al Sănătății, de a tăia finanțările de la ATI, în plină pandemie.

"Secțiile ATI aveau un buget stabilit cu un an înainte de începutul pandemiei. Pentru anul 2020, bugetul era proiectat cu un an înainte, în contextul în care majoritatea și-au extins capacitatea de tratament, deci în mod logic, mergând pe o logică simplă matematică, dacă ai mai multe paturi și pacienți în Terapie Intensivă, care consumă foarte mulți bani... Pacienții COVID-19 sunt pacienți gravi care staționează în medie 3 săptămâni în ATI și care consumă foarte mulți bani din această finanțare a secțiilor ATI. În momentul în care iei decizia ca, în plină pandemie, în acest al treilea val, unde ai pornit cu peste 1.000 de pacienți la ATI, să tai finanțarea, sigur că reprezintă o politică de neînțeles.

Este ca și cum în timpul războiului ai tăia exact finanțarea celor care sunt pe front și rămân fără muniție. Acest lucru sper să fie corectat. Secțiile ATI nu pot rămâne cu finanțarea tăiată pentru că finanțarea tăiată înseamnă oameni care vor muri pentru că sigur nu vor mai avea acces la tratament în aceste secții. Acest tip de politică a tăierii finanțării la ATI înseamnă mortalitate. Eu cred că orice ministru normal va trebui să reconsidere o astfel de decizie.", a declarat Radu Țincu la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel