Dr. Sandra Alexiu: ”LISTA tuturor vaccinurilor pentru adulţi şi vârstnici”. SINGURA șansă să scăpăm de boli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a explicat care sunt vaccinurile pe care ar trebui să le facă persoanele adulte, chiar şi vârstnicii. 

Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a explicat, în cadrul dezbaterii "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată, marţi, de trustul DC Media Group care sunt vaccinurile pe care ar trebui să le facă persoanele adulte, inclusiv cele de vâsta a treia. 

"Pentru că, în general la vârsta a treia avem foarte multă patologie cardio-vasculară şi respiratorie cronică, aş zice că e important pentru aceşti pacienţi să recomandăm întotdeauna vaccinarea împotriva gripei, în fiecare sezon gripal. Practic, după 1 octombrie, toţi pacienţii noştri ar trebui să fie instruiţi şi să vină să solicite vaccinarea antigripală. Cu atât mai mult cu cât se va realiza printr-o formulă de compensare va fi mult mai motivant. (…) Noi nu atingem mai mult de 8% acoperire vaccinală, faţă de 70-75% cât recomandă OMS. Cred că o formă de compensare ar fi motivantă pentru pacienţi.

În general, recomand vârstnicilor şi vaccinarea împotriva pneumoniei pneumococice, pentru că există acum în România un vaccin care permite protecţia vârstnicilor şi asta pentru că primul vârf de incidenţă este la copiii foarte mici, iar al doilea este la vârstnici şi asta pentru că, în general, bunicii îşi îngrijesc nepoţii şi dacă nepotul se îmbolnăveşte şi bunicul ar putea să facă această pneumonie", a explicat dr. Sandra Alexiu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel