Dr. Valeriu Gheorghiţă, mesaj către cei care îşi fac STOCURI dintr-un anumit medicament în pandemie: Acestea sunt datele!
Autor: Mihai Ciobanu pe 19 noi 2020 / 15:22 | Sanatate
Exclusiv

Foto cu caracter ilustrativ

Dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist la Spitalul Militar „Carol Davila” le-a transmis un mesaj celor care îşi fac stocuri dintr-un anumit medicament despre care se spunea că ar fi bun în tratarea infecţiei cu noul coronavirus. 

Întrebat ce le transmite celor care îşi fac, în această perioadă, stocuri de Azitromicină şi o iau după ce s-a zvonit că e utilă în terapia Covid, dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist la Spitalul Militar „Carol Davila” a răspuns astfel:

"Nu se justifică să ne facem stocuri, din acest punct de vedere. Cred că această abordare a fost propusă la momentul iniţial, însă în prezent avem suficiente date disponibile care ne spun cât se poate de clar că azitromicina nu are beneficii şi nu se recomandă la pacientul cu infecţie SaRS-CoV-2, pentru că nu aduce beneficii clinice. Iar pe noi ne interesează beneficiile reale şi nu efectul placebo, ideea de a administra unui pacient tratament fără să aibă nevoie. E important să înţelegem acest lucru".

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

 

VIDEO: 

 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri