Dragoş Pîslaru, primul semnal că USR-PLUS nu iese de la guvernare. "Nu ne veţi opri"
Autor: Florin Răvdan pe 14 apr, 12:55 | Partide politice

Facebook Dragoş Pîslaru

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru a dat primul semnal că alianţa USR-PLUS nu va rupe coaliţia cu PNL şi UDMR după demiterea lui Vlad Voiculescu. 

"Către voi, cei care vă frecați acum mâinile de încântare. Ați vrut capul lui Vlad Voiculescu, nu v-ați oprit să i-l luați.

Vlad e de vină pentru incompetența, iresposabilitatea și furtișagul din spitalele românești, nu? De peste 30 de ani ați politizat sistemul de sănătate și l-ați distrus, cu manageri de spitale numiți și aflați la cheremul vostru politic, și acum v-ați găsit vinovatul, da? Adică exact pe cel care lupta pentru profesionalizarea managementului din spitale și vă amenința marionetele pentru sifonarea banilor din sănătate. Miza este mare – 10 miliarde de euro pe care le pierdeați prin eliminarea controlului politic la casele județene de sănătate. V-ați panicat, ați dat mâna unii cu alții și ați reușit, da?

Vlad e de vină pentru țevile de oxigen de la Babeș, pentru tergiversarea ordinelor menite să salveze vieți la Foișor, pentru vaccinarea specialilor înaintea bătrânilor și a celor bolnavi și vulnerabili, da? Vlad e de vină pentru campaniile voastre împotriva vaccinării sau manevrele de a descuraja măsurile de protecție și carantinare, că deh, gura voastră aurită, capitalul vostru politic și sursele de bani din privat sunt mai importante decât viețile oamenilor.

Vlad e de vină că anul trecut, când Uniunea Europeană oferea bani pentru spitale modulare, aceiași manageri de spitale numiți de voi nu au depus niciun proiect, de am ajuns să improvizăm cu TIR-uri convertite în paturi ATI și să ne bazăm pe donații și inițiative private. Vlad e de vină că ați promis spitale pe care nu le-ați făcut niciodată, ați dus românii în situația în care dacă nu știu „pe cineva” mor cu zile, ați întreținut spaga și ați ascuns realitatea cu nosocomiale cu tot, nu?", a scris Dragoş Pîslaru pe Facebook. 

"Vă era frică"

 

"Și vă era frică. Rău de tot. Pentru că pe Vlad nu puteați să îl controlați sau să îl cumpărați. Pentru că de săptămâna viitoare măsurile de limitare începeau să dea roade.Pentru că începeau concursurile la CNAS și se schimbau șefii din spitale. Pentru că pe PNRR capitolul de sănătate a fost lăudat de Comisia Europeană și urmau să intre peste 3 miliarde de euro pentru repararea sistemului, fără ca voi să mai aveți controlul asupra banilor. Pentru că în două-trei luni vaccinarea avea să ne aducă mai aproape de normalitate și atunci ce vă făceați cu Voiculescu, nu? Pentru că mai bine îl vindeți pe Vlad pe niște arginți decât să vi se clatine scaunele proprii, nu?", a mai scris acesta. 

Semnalul că USR-PLUS nu iese de la guvernare

 

"Responsabilitatea lui Vlad este responsabilitatea noastră, a celor mulți, care nu mai suportăm minciuna și hoția.

Și vestea este că mai abitir vom lupta pentru reformă, pentru curățenie, pentru moralitate. Nu vom renunța, din contră, vom înțelege mai bine hidra pentru că zilele acestea i-am văzut mai clar capetele.

Pentru Vlad, pentru oameni, pentru români, pentru o viață mai bună. Nu ne veți opri!", a concluzionat Dragoş Pîslaru. 

Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri