Drob în foietaj. Rețeta delicioasă pentru masa de Paști
Autor: Ema Apostu pe 29 apr, 15:10 | Retete

Sursa foto: Facebook

Dacă vrei ceva diferit pentru masa de Paști de anul acesta, poți încerca rețeta de drob în foietaj. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 500 g organe de miel- 6 ouă- 5 boabe piper- 1 foaie de dafin- 2 legături ceapă verde- 2 morcovi fierţi- 2 gogoşari în oţet- 2 ouă fierte- 1 ou crud- 1 legătura pătrunjel verde- ienibahar- oregano- sare- piper măcinat- 500 g aluat de foietaj congelat

Vezi și: Drob de miel copt în clătite, cu crustă de caşcaval. Rețeta specială pentru masa de Paști

Cum se prepară

Organele bine spălate se pun la fiert în apă rece împreună cu câteva boabe de piper şi o foaie de dafin, timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apă cu sare morcovii curățați, iar în alt vas, cele două ouă, potrivit retete.unica.ro. După ce au fiert măruntaiele, se lasă să se răcească, apoi se dau prin robot sau se toacă mărunt (după preferinţele fiecăruia).

Într-un bol, se pun carnea tocată, pătrunjelul, ceapa verde tocată, morcovii şi gogoşarii tăiaţi mărunt şi se amestecă bine. Se adaugă ouăle bătute bine, ienibaharul zdrobit, oregano, sare, piper şi se omogenizează foarte bine.

Aluatul de foietaj decongelat în prealabil se desfăşoară pe masa de lucru tapetată cu făină, apoi se transferă în tava unsă şi tapetată cu puțină făină. Deasupra se toarnă jumătate din compoziţia de drob, se pun cele două ouă fierte şi se toarnă restul amestecului de carne.

Compoziţia se acoperă cu aluatul de foietaj, se unge cu ou şi se dă tava la cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la foc mic. Odată copt, se scoate drobul din cuptor şi se lasă la răcit în formă. Când e complet rece, se scoate din tavă, se feliază şi se serveşte la masă.

Vezi și: Cozonac fără frământare. Rețeta simplă pentru masa de Paști

Cum faci o friptură de miel fragedă. Medicul nutriționist Anca Hâncu, secrete: Va deveni foarte uşor digerabilă

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri